Турски аква парк с делфини затвори благодарение на онлайн петиция

Magic    преди 130 месеца
0
Турски аква парк с делфини затвори благодарение на онлайн петиция
Още една победа в борбата за правата на животните - увеселителен парк с делфини в Турция беше затворен. Паркът се намира в Каш, Анталия - малък крайбрежен град, където туризмът, риболовът, гмуркането и яхтингът са популярни.

Онлайн петиция в Change.org помогнала за събирането на 20 000 подписа срещу увеселителния парк, благодарение на които резултатите са положителни и паркът затвори врати.

Все повече хора разбират, че делфините са интелигентни същества, които се нуждаят от открито пространство, за да бъдат здрави. Пленяването им изглежда не се приема добре. Тези паркове злоупотребяват с делфините, като ги държат в плен за представления и бизнес.

Според Световната дружество за защита на животните, много диви делфини умират по време на опитите да бъдат заловени. Освен това, около половината от заловените делфини умират в рамките на три месеца, след като бъдат ограничени в плувните басейни. Някои се използват и за месо, за консумация от човека.

Въпреки че на пръв поглед изглежда, че делфините в увеселителните паркове се забавляват, това съвсем не е така. Те обикновено не правят много от триковете. Делфините са обучени да правят трикове, заради хранителните награди.

 /ofcoursevegan/
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.