Безплатно кастриране на дворни кучета от Столична община

Редактор    преди 134 месеца
0
Столичната община предлага безплатно кастриране на домашни кучета. Това се прави само с едно телефонно обаждане до "Екоравновесие".
Кампанията е насочена към стопаните на така наречените дворни кучета, особено по селата, но и към изхвърлените на улицата животни.

Краси Георгиева прибрала кучето си от улицата, когато било бебе на около месец. Щом малкото куче пораснало, местният ветеринарен лекар посъветвал жената да го кастрира.

Ако трябва да заведете кучето си на ветеринар, за да го кастрира, това ще ви струва почти сто лева. От първи април обаче Столичната общината поема за своя сметка разходите по кастриране на дворните кучета. Само трябва да се свържете с "Екоравновесие".

"На следващия ден се кастрират и на по-следващия по тяхна уговорка се връщат. Подчертавам, че кампанията е напълно безплатна, ние ги вземаме с наш транспорт кучетата, ваксинация, кастрация," обясни пред bTV директорът на "Екоравновесие" Манол Нейков.

Досега по този начин са ваксинирани и кастрирани трийсет и три кучета, предимно в район Нови Искър. Сред тях и кучето Мери на Краси Георгиева. "Даже и вчера едно съседско дете е ухапано, преди няколко дни синът ми кара колело, между селата го бяха подгонили глутница кучета, просто притеснително е, не искам да се увеличават," каза жената.

За първите три месеца са заловени и кастрирани хиляда и петстотин бездомни кучета. Добре е и дворните кучета да се кастрират, защото в противен случай потомството само на една двойка за шест години може да достигне 60 000.


Източник: btvnews.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.