Бездомните животни с шанс да емигрират от България

deniris    преди 138 месеца
3
У нас трудно си намират постоянен дом, но в чужбина искат да се грижат за тях

Много от бездомните животни получават шанса да емигрират, но се нуждаят от малко помщ за пътуването. Как можем да помогнем на куче или котка да посрещнат празниците в свой дом.
В приемния дом на Дияна и Николай своето щастие са намерили четири кучета и няколко котки.

"Спасяваме животни, в буквалния смисъл. Всички, които са вкъщи в момента, са били някога на улицата, били са ранени. Ето например това коте е със счупена лапичка," разказва Дияна Гигова.

Дияна и Николай казват за себе си, че са провалени приемни стопани, защото не могли да се разделят с три от кучетата си. У нас тези животни трудно си намират постоянен дом, но в чужбина с удоволствие искат да се грижат за тях.
Спасените животни, обаче, не могат да стигнат до осиновителите си сами, а само с придружител. След минути Доли ще напусне приемния си дом, за да отлети за Германия.
Придружителите нямат никакви допълнителни разходи. Сдружение приятели на котката купуват билета на животното и подготвят неговия паспорт. Придружителите не губят правото си на ръчен багаж.

"Чакат го там, взимат го и това е. Ангажиментът приключва от летището до летището," обяснява Деница Аврамова от сдружение "Приятели на котката".
Ели Пешева е придружавала животни четири пъти, дори при служебни пътувания.

"Поне за мен беше не само лесно, а и приятно. Даже в известен смисъл бих казала, че е чест, защото знам, че изпращам животното до неговия постоянен дом.
В момента осиновени котета и кучета търсят придружители, за да посрещнат Коледа в постоянния си дом в Германия, Австрия и Холандия.

Източник: btvnews.bg/bulgaria/bezdomnite-zhivotni-s-shans-da-emigrirat-ot-balgariya.html
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.