Породи кучета с най-силна захапка

rusata1    преди 148 месеца
2
Породи кучета с най-силна захапка
Захапката на всяка порода е различна по сила. Зависи от тренировката на челюстите, размерите на кучето и неговата агресия, което до голяма степен прави въпросът индивидуален. Озлобени кучета пазачи или такива, участвали в битки, естествено имат по-силни челюсти, защото са по-тренирани. Ако пък в кучето няма и помен от агресия, независимо каква е породата му, ако не му се е налагало да хапе - то няма да е развило мускулите си и силата отслабва.

Мощтността на челюстта се измерва в килограми на сантиметър. След изследвания от National Geographic са определени трите породи с най-силна захапка. Опитите се състоят в пускане на агресивни представители на породите срещу човек със специален ръкав и уред, измерващ силата.

Доказва се, че кучето с най-мощна захапка е ротвайлерът. Силната ножицовидна челюст и борбеният характер на животното го поставят на първо място сред породите. Около 150кг/см.

Второто място е за най-предпочитаното семейно куче - немската овчарка. Обичта, която проявява към децата, искрената всеотдайност към дома и отговорният характер на овчарката, подкрепено от силната захапка, я превръща в незаменим пазач. Около 110кг/см.

Въпреки славата на питбула като най-агресивно и опасно куче - той заема третото място с около 105кг/см. Разликата с немската овчарка е минимална.

Излизайки от границите на породите кучета, съпоставени с други животински видове, по-мощни захапки имат следните животни:

- Нилски крокодил - 1100кг/см

- Водна костенурка - 460кг/см.

- Хиена - 450кг/см.

- Лъв - 315кг/см.

Смята се, че преди векове захапката на динозавърa T-Rex е била около 1500кг/см!
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.