Знаете ли това за животните

Lapa.bg Admin    преди 135 месеца
2
Всички знае, че сред животните има много интелигентни видове, които се характеризират с невероятни умствени способности.

Така например Делфините, също като нас, водят социален живот и има сложен език.Делфините
отглеждат малките си няколко години и ги учат как да общуват. Те ( Делфините ) имат представа за количество, имат самосъзнание,което е характерно за най - умните бозайници.

Прасетата и Oвцете, са едни от най - интелигентните домашни животни ! Те могат да се сравняват с кучетата и котките. При експеримент с Прасета и Шимпанзета, и двата вида се справят еднакво бързо с преместването на курсора по екрана.  Овцете винаги са се смятали за глупави животни. Правени са множество изследвания, и е доказано, че са много умни и съобразителни. Овцете познават цветовете, геометрични фигури и имат отлична памет. Овцете помнят усвоената информация повече от 3 години, и могат да разпознават над 20 човека.

Сред мекотелите Октоподите имат отлична памет. Така, например октоподите лесно намират изход от лабиринт. Могат да бъдат научени да разпознават геометрични фигури и да отварят кутии.  Един от най - известните представители на Октоподите е Паул, който получава известност благодарение на традицията да отгатва изходите на футболни срещи с участието на германския национален отбор. Вследствие на верните си прогнози Паул е застигнат от особен медиен интерес, а популярност добива прякорът му "октоподът-оракул".

Слоновете живеят, в сплотени групи със сложна йерархия. Това, което ги поставя по - високо, от другите бозайници, е фактът, че скърбят и показват уважение към мъртвите, като
посещават гробовете им.


Най - вероятно животните са също толкова умни, колкото нас, но за нас разумното поведение е
жизнено необходимо, докато за тях е само спомагателен фактор !


Източник ecovege.org
Lapa.bg Admin    преди 135 месеца
2
Вижте тези невероятни и забележителни животни от близо, се класира на второ място по интелигентност изпреварени само от човека.
Lapa.bg Admin    преди 135 месеца
2
Никога повече няма да искате да ядете свинско след като изгледате този клип. Мозъка на прасето е най - близкият мозък до този на човека !
Lapa.bg Admin    преди 135 месеца
2
Оракула Паул, пророкува, че Испания ще победи Германия на полуфинала на световното по Футбол !
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.