Ежедневието на кучето

rusata1    преди 144 месеца
4
Ежедневието на кучето
Кучето е животно с навици:

Младите кучета и малките деца имат много общи черти. Те искат да участвуват във всичко, да знаят къде им е мястото, те се нуждаят от програма.

Когато занесете малкото кученце у дома, не трябва веднага да организирате празненство за него. Не се поддавайте веднага на любопитството и настояванията на роднини, приятели и съседи и в началото дръжте всички тези мили хора на разстояние от новото кученце. То се нуждае от спокойствие. Разбира се, семейството ви трябва да го приеме. То трябва да понесе колкото може по- леко преминаването към новата глутница.

Естествено малкото кученце ще иска да опознае новия си дом и да подуши всяко ъгълче на жилището. Оставете го! А ако имате градина, изведете го навън, където да свърши работата си. Похвалете го и проявете търпение. Определете му "постоянно дърво" и място за времето, когато порасне. Това е много практично за бъдещия му живот.

След като вашият нов приятел опознае жилището, покажете му мястото, което сте му определили. Това трябва да бъде място, откъдето той ще може да наблюдава какво става около него. Кучетата са общителни социални същества и страдат, ако са оставени встрани от останалите "членове на глутницата".

Погрижете се мястото да е спокойно и там да не духа. кучетата са животни на навика по отношение на пространство и време. те се нуждаят от постоянно място, където да спят и да се хранят, както и от стриктно спазване на времето за това. Информирайте се от развъждащия по кое време кучето получава храната си. От самото начало трябва да го отвикнете да проси до масата. Това не само е неприлично, но при безконтролното хранене ръката ви се омазнява и отпуска.

Изобщо последователността е важен принцип на действие. Ако можехме да попитаме кучетата как си представят идеалните господарка и господар, те биха отговорили: спокойни. Съвременната наука за поведението е установила, че кучетата трябва да се възпитават авторитарно и такова трябва да бъде отношението към тях. Това не трябва да става като в казарма и със строг тон. Строгостта и наказанието не трябва да бъдат основното.

Напротив- най доброто средство за възпитание е похвалата!

Съвети за възпитание

- Човекът е необходим на кучето като негов идеал
- Първите три месеца на животното са решаващи
- Кучето се приучава към подчинение в периода от 13 до 16 седмица
- Малките кученца се нуждаят от голяма подкрепа, големи грижи, за да запазят душевното си здраве
- Редовно почесвайте и галете кучето- важен е контактът с ръката
- На кучешките бебета се говори нормално, не се крещи
- От самото начало показвайте кой е господарят на дома
- Новите задачи се обясняват с обич, но твърдо
- Обръщайте внимание заповедите ви да се изпълняват
- Не претоварвайте кучето с команди
- Повишавайте глас само ако се налага:
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.