Флашмоб с кучета пред НДК в защита на приют

Magic    преди 127 месеца
0
Осиновители на бездомни кучета от приюта в Богров се съберат пред НДК в събота на обед, в израз на недоволство от предстоящото му закриване през декември.
Това съобщиха от неправителствената организация "Анимал Рескю София", която работи в приюта повече от три години.

Началният час на обявения флашмоб е 12.30. Организаторите очакват между 100 и 150 човека, като голяма част от тях ще бъдат със своите любимци.

"Анимал Рескю София" е българска нестопанска организация, която от три години стопанисва общинския приют в Богров. Договорът за приюта със Столична община (СО) изтича през декември и няма да бъде подновяван.

За времето, в което организацията работи в приюта, от улицата са изтеглени над 3 000 животни, от които в България и в чужбина са осиновени над 2 400 кучета. За периода безплатно в приюта са кастрирани 5 500 домашни и бездомни животни.

"Със затварянето на приюта оставаме с 350 животни, които няма къде да настаним", разказа за БТА управителят Надя Станчева.Тя изрази надежда повечето от тях да бъдат задомени.

По думите й СО е обещала да осигури нов имот и води преговори със собственик, който обаче е определил висока цена.

За да не връщат кучетата обратно на улицата, от организацията търсят и собствено, по-бързо решение. Харесали са неизползваема кравеферма в много добро състояние, в близост до столицата, която се надяват да купят с помощта на дарители.

"Имотът има достатъчно място, включително за клиника за кастрации, както и разрешително за животновъден обект", отбеляза Станчева.

Осиновени от приюта кучета отглеждат журналистката Елена Йончева и нападателят на Лудогорец Михаил Александров. Сред дарилите за закупуване на нов терен за приют са Слави Трифонов и холивудската звезда Келан Луц (Здрач)
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.