Кучето на Борисов – световен шампион

Magic    преди 139 месеца
0
Лазар – българското овчарско куче на премиера Бойко Борисов, стана световен шампион на финалите  за Световната киноложка купа, които за първи път се провеждат у нас. В Пловдив Лазар надви 220 елитни кучета от 11 държави.

4-годишната овчарка на Борисов е побеждавала в международни състезания в Испания, Молдова, Украйна, Беларус, Латвия. На финалите кучето дойде с резултат над 30 точки и беше един от най-силните претенденти за световната титла.

В журито участваха съдии от Белгия, България, Испания, Латвия и Русия.

"В първия ден бяха излъчени световните шампиони в 20 породи", заяви за Dnes.bg съпрезидентът на Световния киноложки алианс Аврам Петков.

Международната киноложка изложба продължава и в неделя, когато за първи път ще може да се видят демонстрации по послушание.

"Искаме да покажем, че всяко куче става за защитник на хората и на дома, като може да излезе срещу  трима нападатели, независимо дали е малко или голямо на ръст", смята още Аврам Петков.

Интересът на посетителите се привлича и от демонстрациите по аджилити, при които кучета минават през 18 различни препятствия.

На домашните любимци е посветено изложението "Зоо ревю". На него се представят  котки, канари, гълъби, декоративни птици и рибки, влечуги. Атракцията на тазгодишното издание са охлювите гиганти, скачащите мишки и голите плъхове.


Източник:  Dnes.bg

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.