Проблем

Vasilka Tasheva    преди 113 месеца
0
Здравейте! Преди няколко дни се случи така, че в стаята където живее зайчето ми, се напълни с дим. След цялата суматоха, като видях зайчето, то изглеждаше зашеметено.. изкарах го на чист въздух и видях, че главата му е наклонена на една страна. Не знам какво да правя, водих го на 2-3 ветеринара и никои не можа да му постави точна диагноза и лечение. Биха му няколко инжекции и сега му давам някакви витамини. Моля, ако някой е имал подобен случай, да даде съвети какво да правя?
Благодаря предварително!
Здравейте, първо трябва да установите дали може да се храни нормално с глава накривена настрани, защото ако не се дохранва и гладува може рязко да се влоши. Проследете количеството изядена храна и изпита вода дали е според нормалния прием. Изкривяването на главата може да няма общо със задимяването. Има множество причини за държането на главата в различна от нормалната поза - възпаление на ушите, възпаление на средното ухо, предизвикващо повреда във вестибуларния апарат, инфекция с някои паразити, схващания и други. Колегите ветеринарни лекари би трябвало да открият причината и да проведат съответното лечение. Съветвам ви да ползвате услугите на един доктор, защото иначе можете да получите твърде много диагнози и различни лечения, които да не доведат до желан резултат. Най-важното е да разберете по количеството на изпражненията и приетата храна и вода дали заекът се храни нормално, защото понякога след прием на препарати през устата животните не искат да пият и да ядат нормално.
Vasilka Tasheva    преди 113 месеца
0
След като му биха вчера инжекции, състоянието му беше зле.. обръщаше се по гръб и се търкаляше, докато се изправи пак на крака. Сега вече го гледам, че се храни, но не със същия апетит, както като беше здраво, може би и лекарствата му повлияват за това. А вода пие, но с моя помощ. Мисля, че е по-добре. След 4 дни му предстоят още инжекции. Лекарят каза, че и ако след втората доза инжекции, зайчето не се подобри, значи няма шанс. Но аз силно се надявам да се оправи..
Благодаря Ви, че се отзовахте!
Надявам се скоро да се възстанови бързо. Трябва да изпива минимум 30-40 мл вода на ден - ако не пие сам. Ако си пробира храната и не се храни сам въобще - можете да му пасирате гранулите с вода докато станат на каша(гъста боза) и да му ги давате със спринцовка през 2-3 часа. Количеството е пак 20-30 мл до 40 - 50 мл на ден(ако е по-едро зайче). Ако има нистагъм(очите му се движат неестествено наляво-надясно или нагоре-надолу), то тогава му се вие свят и за това не може да си намери водата и храната(световъртежът може да се появи при проблеми със средното ухо и вестибуларния апарат). Имайте търпение и дайте възможност на лекарствата да му помогнат. Д-р Златарова.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.