Влюбен щъркел 12 години се връща при ранената си любима в Хърватия

Magic    преди 117 месеца
1
Влюбен щъркел 12 години се връща при ранената си любима в Хърватия
Щъркелът Клепетан в продължение на 12 години прелита по 13,5 хиляди километра, за да се върне при своята любима Малена в Хърватия, пише загребския в. "Ютарни лист".

Преди 20 години италиански ловец стреля по Малена и оттогава крилете й са счупени. За нея се грижи пенсионерът Стиепан Вокич от Бродски Варош.

От 12 години всяка есен мъжкият щъркел отлита на юг, но в първия ден на пролетта се връща при любимата си.

Вокич забелязал, че миналата година мъжкият закъснял пет дни, но пък тази година дошъл 12 часа по-рано.

Възрастният мъж, на чийто покрив щъркелите са си свили гнездо, отрано е приготвил въдици и мрежи, с които да им лови храна, а няколко пъти е носил и клони на покрива, за да спести на Клепетан част от работата по "любовното гнездо".

"Всички идват да ги снимат, но на никой не му идва на ум да им донесе нещо", разказва Вокич.

Любовната история на двата щъркела е известна в много страни, стигнала е и до Китай. Миналата година репортери от агенция Синхуа са посетили къщата на Вокич и са се уверили с очите си в привързаността и верността на двата щъркела.


Източник:  24chasa.bg

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.