В Чили решават проблема с бездомните кучета по необикновен начин

Редактор    преди 127 месеца
0
В Чили откриха начин как да се справят с проблема с бездомните кучета - като ги "назначат" на държавна служба. След преминаването на специална подготовка четириногите сега ще осигуряват безопасността на жителите по улиците. Доскорошните бездомници вече са зачислени на храна, имат и жилище, които обаче ще трябва да си изработят.

Първата кучешка охранителна бригада, състояща се изключително от бездомни кучета, се появи в гр. Майпа. Тя се състои от 8 кучета, които под ръководството на треньори ще осигуряват безопасността на местните жители. "След превъзпитание и специална дресура бездомните кучета се превръщат в блюстители на реда. Така опровергахме мита, че непородистите кучета не стават за нищо", отбелязва кметът на Майпа Кристиан Витори, съобщава БГНЕС. През декември 2012 г. бе осигурена "работа" и на две кучета от приют в новозеландския град Оклънд, които преминаха курс по водене на незрящи.

Акцията премина под слогана: "Такова умно куче не заслужава да бъде домашно".

Източник: Profit.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.