Папагалите са домашни любимци за цял живот

Aleko    преди 145 месеца
1
Папагалите са домашни любимци за цял живот
Папагалите са страхотни домашни любимци, защото са с много красива окраска на перата и имат уникалната способност да имитират човешки гласове. Важно е, че папагалите са интелигентни, което ги прави общителни и любвеобилни другари, които имат далеч по-големи нужди от това да им дадете няколко играчки или да прекарат само няколко минути в игра с вас в края на работния ви ден.

Затова най-важното нещо, което трябва да обмислите преди да си купите папагал, е колко време може да му отделите. Продължителността на живота при папагалите (особено при големите папагали) е равна на тази на хората, затова, когато купувате папагал, това означава че си купувате другар за цял живот.

Изследвания показват, че животът на един папагал е разделен между хранене, почивка и игра. Вие може да разнообразите храненето на папагала като му давате различни семена или гранули, пълни с минерали, които той да дъвче, и правите това под формата на игра, което допълнително заздравява вашата връзка с домашния ви любимец. Опитайте се да не оставате папагала си без надзор или без да му обръщате внимание за прекалено дълго време през деня, тъй като това може да предизвика апатия или депресия у птицата. По време на работа, може да оставите радиото включено, но не много силно разбира се, и се опитайте да му обърнете малко внимание по време на обедната почивка.

В същото време, папагалите са се адаптирали невероятно добре към живота в клетка (нещо от типа "неговата клетка е неговия замък"), и дори крилата им да са подрязани, това е отчасти защото те живеят много добре в компанията на хора и лесно се привързват към своите собственици. Можете да забавлявате своя папагал с голямо разнообразие от играчки, които са направени от дърво, кожа или въже, и може да решите да си изработите свои собствени играчки от тапи за шампанско, пощенски пликове, канап, тоалетни ролки или звънчета. Запомнете, че трябва да проверявате да няма някакви оцветители или остри ръбове по предметите, които могат да наранят вашата птица.

Важно е също така да карате папагала си да прави някакви упражнения. Вие може да правите това или в къщи, или в градината ви, в зависимост от това с какво пространство разполагате. Вземете гладки, не отровни клони, на които той да може да каца, и му предложете нови изживявания като например къпане във вана, търсене на насекоми в градината, или просто му позволете да се покатери на някоя мебел, която е безопасна. Ще откриете, че вашият папагал ще придобие навици, които вие му създадете - ще си ляга, когато през нощта покриете клетката му, и ще се събужда, когато я откриете сутрин - като това го превръща в един жизнерадостен другар, с който лесно се живее, и който отговаря десетократно на вашата привързаност.

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.