Избор на мишле и как да си играем с него

Magic    преди 147 месеца
0
Избор на мишле и как да си играем с него
Мишките имат различен характер, както и различните хора. Може да откриете някоя много игрива, която обича вниманието и такава, която предпочита да не я закачат много.

При избор на мишле гледайте да изглежда активно и здраво. Би трябвало да са с чиста козинка, нищо да не тече от ушите им.  Повечето магазини за домашни любимци разделят мъжките от женските, за да ограничат създаването на ново поколение. Ако си купите мъжко и женско мишле ще се сдобиете с бебета само след няколко седмици, затова внимавайте. Те са социални животни и ще се радват на компанията едно на друго. По-добре си вземете например 2 женски мишлета.  Ако си вземете мъжко и женско от едно и също място, рискувате да са брат и сестра и това не е добре за бъдещото поколение. 

Игра с вашата мишка

Мишките нямат нищо против да бъдат взимани и вадени от клетката и затова са любим домашен любимец на много деца.  Никога не ги дърпайте или вадете за опашката. Повдигнете ги отдолу внимателно през коремчето. 
Първо си подайте ръката и изчакайте малко да свикнат с вашата миризма. Когато вече вземете мишката не правете резки движения, които да я изплашат или да падне. По принцип мишките не хапят, но ако ги предизвикате може да се случи.

Може да го поставите на бюро или други място, където мишлето да изследва и го наблюдавайте да не падне. Може да го оставите да минава от едната в другата ви ръка и да го галите внимателно. Да го научите да му давате храна от ръка и др. 

Magic    преди 159 месеца
0
Мишките са много активни.  Непременно им взем...
Мишките са много активни.  Непременно им вземете колело/въртележка  в клетката, което да въртят, това е важно както за тяхното забавление, така и за тяхното здраве. 

Има и други приспособления, които да ги забавляват - попитайте в ллюбимия ви магазин за домашни любимци. 

Също така обичат да се крият - помислете какво може да им предоставите, за да си имат "миша дупка" / гнездо. Може би някоя картонена кутийка би била достатъчна. Разбира се те сигурно ще я дъвчат, затова трябва да я сменяте отвреме на време. 

Magic    преди 159 месеца
0
Teaching a pet mouse tricks is possible by determining its favorite treat, handling the animal frequently, getting it comfortable with eating food out of hum...
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.