Белите мишки са страхотни домашни любимци

Magic    преди 159 месеца
0
Белите мишки са страхотни домашни любимци
Белите мишки са едни от най-малките домашни любимци. Освен това са евтини за закупуване и отглеждане.

Храненето е лесно и с малки усилия може да ги глезите. За разлика от мишките в анимационните филми те не са на диета от сирене, а обичат семки и зелени зеленчуци.

Освен, че в магазините за домашни любимци се продава храна за мишки и хамстери, можете също така да включите и ядки и зеленчуци от вашето меню.
Но винаги прибавяйте зелена салата поне веднъж седмично, независимо какъв микс от зърнени храни изберете.

Въпреки, че белите мишки не пият кой знае колко вода е важно да имат свежа вода на разположение - смеяйте я веднъж дневно.

Мишките обичат да са на топло, затова аквариум или пластмасова клетка е по-добър вариант за тях, отколкото клетка с решетки, както при птиците. Осигурете им достатъчно талаш или хартиени салфетки, за да си направят легло. Пазете ги от течения.

Мишките са изключително интелигентни същества и могат да бъдат тренирани както и други домашни любимци. Ако взимате вашата мишка от аквариума го правете бавно и нежно. Никога не ги дърпайте за опашките.

Знаете ли, че мишките са далтонисти и не различават цветовете. Всичко им изглежда черно-бяло-сиво. Но това не им пречи да живеят добре, понякога при добри грижи доживяват до 4 години.
mariq    преди 141 месеца
0
прекрасни са,но много се плодят...
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.