Как да научим куче да върви на повод

Асен Аролски    преди 141 месеца
3
Как да научим куче да върви на повод
Разходката на повод, за много от собствениците на кучета е мъчение. Кучето се дърпа на
всякъде, иска да види всичко, и в своя стремеж да види това, което го интересува, "влачи" стопанина си след себе си. И поради тази причина, много хора не успяват да разходят кучетата си, или ако излизат на разходка, това е "ад" за тях.

Има много и различни начини да приучите кучето Ви да ви следва докато се разхождате на
повод.

Има различни видове нашийници, нагръдници и методи, за справяне с този проблем.

Но истината е друга - когато кучето ви дърпа на някъде то има цел, и в стремежа си да я
достигне започва да се "беси" на нашийника си.

За да решите проблема си, първо дайте цел на кучето. Тази цел може да бъде
лакомство или играчка, които кучето обича.

За начало започнете с лакомство и играчка, кучето е на повод, с едната ръка държите повода а с другата давате лакомство на кучета. Когато кучето започне да взема лакомствата, то няма да ви дърпа, защото неговата цел вече е да стигне до наградките. Вървите така метър,
два ( като постоянно давате лакомства на кучето ), след това започвате да играете с кучето Ви с любимата му играчка ( независимо каква е тя ). След това повтаряте упражнението с наградите. Всеки ден разстоянието в което кучето ходи до вас а вие му давате лакомства се увеличава с още метър, два. И за 1 месец това разстояние може да стигне и до 100 - 200 метра ходене без да ви дърпа кучето.

Тук обаче трябва да знаете, че с всеки изминал ден, разстоянието се увеличава,
но лакомствата започват да се дават през крачка, след това през метър,
след  това започват да се дават на всеки 10 метра. И така докато кучето не схване идеята, че когато ходи до вас, то ще получава награда.

Само да вметна, че тук се изисква много търпение, време и нерви. Няма да стане
за два дни. Но си заслужава.

Но сега някой ще попита : А ако кучето не иска лакомства ? Или не иска да играе
а иска да отиде еди къде си ? Какво може друго да се направи ?

Може да се използват два варианта, които са позитивни методи или още наречени :  possitive
dog traning
. /позитивен тренинг на куче/

Позитивни методи са всички методи които учат кучетата без да ги нараняват, без да им причиняват болка, и тези методи да предпочитани от повечето треньори.


Асен Аролски    преди 141 месеца
0
Re: Как да научим куче да върви на повод
Един от тези методи се нарича Halti
Асен Аролски    преди 140 месеца
1
Dog walking professional J.D. Antell has created a dog walking business startup kit to help dog lovers realize their dreams of worki...
Асен Аролски    преди 140 месеца
0
Представлява, нашийник който обхваща не само врата на кучето, но и неговата муцуна. Въпреки,
че обхваща и муцуната на кучето, този нашийник позволява свободното движение на устата, позволява на кучето да яде, пие вода и да прави всичко, което може да прави, когато не е с Halti - то.

Ефективността на този повод идва от там, че при неговото използване не се изисква физическа сила.Когато кучето е с този нашийник и се опита да се дръпне, от страна на човек е нужно само да го задържи за момент, халтито върши всичко останало. Работи на следния принцип : кучето се дърпа, човек задържа повода за известно време, а халтито кара главата на кучето да се измести на страни, като не причинява болка, а само отмества вниманието на кучето. И в същност кучето само се коригира, колкото повече се дърпа, толкова повече халтито работи, съответно резултатите идват изключително бързо.

Имайте предвид, че този нашийник няма нищо общо с всепознатите строги нашийници, душачи, примки и всички подобни.

Не този повод е безвреден за кучето,изключително ефективен, а като цена не е скъп. Най - важното е че НЕ ВРЕДИ НА КУЧЕТО и има резултат от неговото използване.
Асен Аролски    преди 140 месеца
0
Padded FroДругият метод от possitive dog training : е Padded Front Harness
Този нагръдник също е безвреден за кучето. И работи на принципа на Halti , разликата идва от там, че тук номера е в халката на нагръдника, която е от пред на гърдите на кучето, а не на гърба.

Това означава, че когато кучето се дръпне, човек е нужно само да го задържи, а нагръдника ще промени самата посока на движение на кучето. Както казахме в началото на темата, че кучето се дърпа когато има някаква цел. Този нагръдник помага на човек, да промени посоката на движение на кучето, като по този начин ограничи целта на кучето и по този начин, кучето не се дърпа. Много сходен като действие с Halti, но този нагръдник е за хора, които не искат да използват Halti. Има ред причини, няма да ги разглеждаме сега.


Но и двата метода работят и вършат страхотна работа при правилното използване
на тези помощни средства.

Бъдещите резултати и решаване на проблема, зависят само от вас, вашата решителност и желание за справяне с проблема. Всичко друго е помощно средство, с което по - лесно ще постигнете желаните резултати.
Асен Аролски    преди 140 месеца
1
The Walk Right! Padded Front Harness is designed to stop your dog from pulling while walking. This easy to fit and easy to use harness features a cool, comfo...
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.