Да си вземем куче от Развъдник или от...."Развъдник"

Ангелова    преди 151 месеца
2
Да си вземем куче от Развъдник или от...."Развъдник"
Ако си търсите куче важно е да си отговорите на няколко въпроса:
1во : наистина ли сте готови да отглеждате куче в семейството си? Да отделяте време за игри,грижи,храна,почистване,обучение,разходки....и куп неща свързани със съществото, което ще ви съпътства в близките 10 години и дай Боже да съумеете да станете едно цяло и да се разбирате с един поглед или жест???

2ро: от каква порода да е то? ...т.е следва да се запознаете със стандарта на съответната порода и характеристиките на дадената порода и дали тя съответства на вашата натура,характер
3то: от къде? и колко ще струва

....тук идва момента, в който не би трябвало да се поддавате на първите силни емоции бликнали във вас когато видите простичка обява "продаваме кучета от породите ...1,2,3...до безкрай...от "развъдник"...."внос от еди си коя държава".

Напоследък много търговци спекулират с думичките "развъдник", "родословие" и "клубни бебета", защото това е явна формула за успешна продажба в повечето случаи на недобре гледани кученца имащи прилики с дадена порода, с неясен произход,често пъти болни, което завършва с фатален край за вашето кученце след като сте се сдобили с него.

Първо да сложимпаралел между Развъдник и "Развъдник" . Истинският развъдник има запазено развъдно име в FCI - това е Световната Киноложка Федерация - там можете да проверите запазеното име като влезете в секцията "Kennel Names"
Ангелова    преди 151 месеца
0
Всеки има право на избор, но когато става въпрос за живо същество било то и животно, човек трябва да се отнася с отговорност! Информирайте се и не прибързвайте с вашият избор. Много често в даден разъдник поколенията са планирани и нямогат да Ви предложат бебе в момента, в който желаете – вижте родителите, които са минали през редица изложби, доказали са се като типични предтсавители за породата, имат титли и оценки от реномирани съдии и ако се наложи да чакате вашето бебе – въоръжете се с търпение
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.