Обучение на малкото куче

Асен Аролски    преди 141 месеца
5
Обучение на малкото куче
Когато става въпрос относно обучение на куче има много митове, за това кога точно трябва да започнем обучението.  Много хора казват,трябва да изчакате да стане поне на 5 месеца, други до 8 месеца, но всичко това са глупости.

Обучението на кучето започва , още с влизането му в дома Ви. Още от първата минута започва неговото обучение, сега ще се чудите какво ще научи от първата минута. Много просто, започвате с  въвеждането на кученцето в дома Ви, запознавате го с обстановката, започва да се учи на хигиенни навици, учи името си и реда в жилището.

Много е важно още от този момент, да покажете на палето, че има ред и той трябва да се спазва. Това е много важна крачка във възпитанието на вашият домашен любимец, както и за вас самите. Трябва да знаете, че това което не се позволява на пораснало куче, не се позволява и на бебе. Това е така, защото в съзнанието на кутрето, поведение което не се коригира,
се поощрява.  Така, че другият път когато кученцето си позволява, да се качи на масата Ви докато се храните, това е сигнал, че трябва да направите нещо по въпроса. 

Можете да направите две неща, първо да си кажете 
" оо Колко сладко.. ." и да му се порадвате. Това поведение от ваша страна,  показва на кученце, че вие сте съгласни с това което прави. 
 
От друга страна можете да коригирате кучето си, като му предложите храна и да го накарате да седне, чак тогава можете да му дадете лакомство. Това ще даде ясен знак на
кучето, че ако иска нещо от вас докато се храните, трябва да го заслужи.

Важно е да знаете, че няма перфектна формула, относно това, кога да започнем. Но от друга страна, има такава за начина на обучение. Самото обучение, е съвместна работа на човек и куче, и трябва да е приятна и за двамата. За куче  (малко на възраст) най - добрият метод за обучение е позитивния. Характерно за него, е че самото обучение представлява, както вече казах удоволствиеи за двамата. В този метод, се използват лакомства, играчки и други неща, които кучето обича, за да го накарате да направи това което искате. От друга страна, ако нещо не се получава, трябва да знаете, че е по - добре да спрете от колкото да работите с кученцето и да има негативни емоции. Това е така, понеже кучетата имат способност да усещат много неща, които ние хората не можем, а чувствата ни не са скрити за тях.  И когато сте ядосани, от това  че не се получава нещо което се опитвате да научите, спрете успокойте се и след това продължете. 

Преди да започнете тренировката на кучето си,  НЕ трябва да е хранено непосредствено преди занятия.

Продължителността на тренировките, трябва да бъдат съобразени с възрастта на кучето. Те натоварват както физическикученцето, така и психиката му.  Затова
когато работите с дву - три месечно пале, упражненията не са повече от  15 - 20 мин и след това още толкова прекарани в игра и почивка. Играта е начин палето да си почине психически.

Когато започнете да учите дадена команда, най - добре да я упражнявате в продължителност на около седмица, за да може кучо да свикне с нея,  и да знае точно какво значи, и какво трябва да прави. След това друго упражнение и така продължавате. Трябва да знаете, че времето което е посочено горе, е условно и може да бъде променяно в зависимост от кучето. Може да отнеме по - малко време за отработване на команда, може да отнеме и повече, това в никакъв случай не трябва да ви притеснява, всяко куче е уникално само по себе
си и трябва да го имате на предвид.
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.