Кучето ми хапе без причина

Борис    преди 130 месеца
0
Здравейте, така кучето е мелез между канадски вълк и още нещо, не се знае. Вече е на 4 години. Със всички от семейството се държи като "котка" , само се гали милва и т.н. Кучето е дворно, вечер е на верига, а през деня тича. Идеята за него е пазач, чужд човек не може да влезе в къщата. Проблема започна от преди 2 седмици. Тръгвахме за море през нощта. Преди да тръгна минах да се сбогувам с него и го галих, после приятелката ми го гали и я захапа без видима причина. Вчера вечерта се опита да захапе баща ми, който до преди това си играл с него. Като казвам хапане говора с идеята нападения/защита. Днес успя да захапе майка ми до кръв, доста дълбоки рани, без видима причина. Цяла вечер стоя при него и се опитвам да видя при какви обстоятелства хапе. Забелязах, че както си спи пред къщата минавам - галя го, но нищо. Изведнъж си промени погледа, започна да гледа по един особен начин и тъкмо да го почешам по корема се опита и мен да ме ухапе и после се прибра в къщичката си. Все едно разбра че е сбъркал и не иска да излезе.
По принцип ни е хапел само когато го боли нещо и го пипнем там, водих го на доктор днеска, всичко си му е добре, яде тича, жизнен е. Но тези атаки от изневиделица ме притесняват, майка ми вече не иска да го гледа. Не е общително куче, няма как да го подаря на някои, а няма как да го гледам в апартамента понеже е голямо. Моля за някакъв съвет от какво може да е предизвикана тази реакция и тази честа смяна на настроението без причина.
Борис    преди 130 месеца
0
Няколко дни следях кучето и забелязах, че хапе само когато си спи пред къщата, пази си територията. Но в последствие се оказа, че е от страх. Няколко пъти като реша да го погаля и то потръпва леко и трудно се отпуска. Говорих с един човек днес, който обучава кучета и каза, че причината най вероятно е бой или пиян човек. Което ме навежда на мисълта, че щом е посегнало на баща то това е било вечерта и той със сигурност е бил на няколко ракии, после ако го е бил както той казва и всичко ми се връзва. Човека каза всеки ден като минавам покрай кучето, ако стане /един вид да ни посрещне/ да му давам по нещо сладко и да го милвам, докато пак се отпусне и разбере, че тази ръка която го е била също може и да е добра. Това дали ще помогне ? И да питам защо кучетата нямат поносимост към пили хора ?
Асен Аролски    преди 130 месеца
1
В алкохола има спирт и когато пиян човек е близо до куче, миризмата от алкохола дразни силно кучето и това е причината, някой кучета да нападат пияни хора.Със сигурност, щом кучето е било бито, ще трябва време и работа, за да се оправят отношенията, но определено това което човекът ви е посъветвал би могло да помогне.
Най - важното е да покажете на кучето, както казахте, че ръката която му е посегнала и го е наранила може да бъде добра и да спре да се страхува.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.