Ротвайлер

Асен Аролски    преди 136 месеца
3
Ротвайлер
Няма точна инфорамция, от къде произлизат - някои казват, че тяхна родина е Римската империя, според  други, това е Германия. През Първата и Втората световна война, са използвани за охрана. Ротвайлерите са внушителни кучета, някои от тях изглеждат страшни, други зли, трети плашещи, но това е до индивидуалност на кучето, и това как то е възпитано и обучено.
Ротвайлерът е куче, което ако се обучи правилно е невероятен пазач, бодигард и комапньон.

Тези кучета, са силни и не се колебаят да използват силата си когато това е необходимо. Спокойният му поглед, ни подсказва за неговият добър нрав, но представителите на тази порода са силни кучета, и нека добрият им поглед не ви лъже. Това са изключителни кучета, не се боят от по - големи противници, и със силният си боен дух са винаги готови във всяк

-  Добре замускулено тяло
-  Умерено заоблено чело
-  Силно изразени стоп и надочни дъги
-  Масивна муцуна с широка основа
- Дължина на
муцуната – около 40 % от дължината на главата

- Масивните му
челюсти са най – известната особеност на породата. По – силни са от челюстите на Питбула и Немската Овчарка. При
23 кг/куб.см това куче, има огромна сила на захапката си !

- Ножицовидна захапка
- Високо поставени уши с триъгълна форма
- Шия – умерено дълга, без висяща кожа по нея
- Широк и здрав гръб и дълбоки гърди
- Здрава и широка холка
- Къса и широка поясница
- Стегнат корем
- Прави крайници, поставени успоредно с големи овални лапи
-  Леко пружиниращи метакарпуси (за предни крайници) при движение


Кучетата от тази порода, се славят с пазаческите си умения, много са умни, силни както физически така и психически, идеални бодигарди, силно се привързват към семейството си, и са доста резервирани към непознати.

Тези техни качества ги правят перфектни работни кучета, които могат да реагират във всяка една ситуация и да бъдат полезни на 110 %

Ако искате куче, което да ви обича, да пази вашето имущество, както и вас самите, търсите умни кучета, които да ви бъдат верни до гроб - тези качества са съчетани на куп в представители на тази порода.
Имайте в предвид, че това как ще се държи кучето, зависи само и единствено от вас самите, и ако искате кучето ви да ви е предано, да ви защитава и да имат куче, което дава живота си за вас, то трябва здраво да поработите, защото НИКОЕ куче не се ражда, нито знае как трябва да се държи със стопаните си. А правилното обучение е това, което ще направи тези кучета перфектния бодигард, които е вашият домашен любимец.


Асен Аролски    преди 136 месеца
2
Най - добрият приятел на това Бебе е Ротвайлер !
Асен Аролски    преди 136 месеца
2
Rita    преди 126 месеца
0
САМО РОТИТА!
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.