помощ съвет за средноазиатка

Боян Шанов    преди 130 месеца
0
дайте съвет, имам средноазиатка на 6 м. и много е кротко, с всеки си играе. По принцип тази порода са много добри пазачи, пишете как да я обуча да не се доверява на непознати и да пази и т.н
Асен Аролски    преди 130 месеца
0
Здравейте, ще започна от тук. Възрастта на кучето се равнява на около 6 - 8 годишно дете. Не очаквате от това дете да бъде войник нали ?! Да то може да стане, но първо трябва да порастне, и не само на ръст а и на мозък.

След това, обучението на куче за охрана, без надзора на специалист, и помощ от такъв може да има странични ефекти от обучението, които да рефлектират върху вас.
Става дума, че ако кучето се обучава, от човек без опит, кучето може да бъде възпитано да бъде пазач, но не са изключени и ексцесии към вас или някой от семейството ви.

Това е така, защото човек без опит не може да предвиди, спрямо обучението какви навици се развиват у кучето, и как тези навици биха се проявили.

Давам пример - Когато човек иска да кара кола, той отива на шофьорски курсове, за да се научи на правилата за движение и тн. Искам да кажа, че не е важно само да може човек да кара кола, но да кара разумно и безопасно !

Същото е и при кучета, не е важно само да имате куче, което е от порода подходяща за охрана, трябват ви и знанията как да оправлявате това куче, как да го активирате, как да го спирате, и най - вече как да го разбирате.

Не ме разбирайте погрешно, относно обучение на куче за охрана, трябва човек с опит, специалист, който да ви научи на всичко необходимо, за да можете да имате контрол над кучето.
Тъй като възрастта на кучето, е такава че не позволява обучение за охрана, поради възрастта на кучето, започнете с общо послушание, да можете да контролирате кучето, по всяко едно време.
Да можете да го извикате, да го оставите на място, да легне, да седне, и тн.
Може да ви се струва безмислено да учите кучето на тези неща, но това е основата.

Къща се гради от основите към покрива а не обратно.

Желая ви успех, надявам се отговорът ми да е бил изчерпателен иии ако имате още въпроси с радост ще отговоря !
Боян Шанов    преди 130 месеца
0
Ясно,г-н Аролски това е така жалко е, че в Монтана нямаме специалисти които да помогнат.Ще се опитам аз както ми казахте,първо най-простото за общо послушание ще го науча и така, па надявам се да се научи..
Асен Аролски    преди 130 месеца
0
Трябва постоянство, но най - вече, трябва да има основа, над която да се гради. След като имате основата, обучението за охрана става доста бързо при подобен тип кучета
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.