Как да накарам котката ми да яде?

Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Котката ми е болна , има тумор и спря да се храни, не яде любимата си котешка храна и не пие вода. Лекаря каза, че трябва да опитам насила да и дам по всякакъв начин, за да оживее, но какво ли не опитах с нейната храна и не става.
Моля дайте съвет?
Milena Zlatarova    преди 133 месеца
0
Опитайте с лека човешка храна(ако не сте пробвали), все нещо би трябвало да възбуди апетита й. Месо - пилешко, телешко, заешко. Можете да тествате дали котката ви се привлича от капки "Валериан, глог и мента". На памуче1-2 капки и поднесете към носа. Ако прояви интерес, пробвайте да капнете 1-2 капки върху храната. Прочетох на предишния пост, че има яка. Пробвайте да сваляте яката, за да се храни, ако й пречи чисто механично. Друг вариант е да направите престилка от плат с 4 дупки за краката и да го завържете на гърба. Ако го понася по-добре от яката.
betynka    преди 133 месеца
0
Преди време моята котка почина , въпреки всички усилия от наша страна и на ветеринарния лекар. Знам колко е трудно и през какво минавате.
Прекарайте колкото можете време с Риса и й дайте обич и внимание. От все сърце Ви пожелавам да се пребори
Ronia    преди 133 месеца
0
Преди време моят котарак спря мистериозно да се храни. След като не яде за повече от седмица изглеждаше като пред умиране ... буквално. Купих мляко и го сложих пред него, не стана и тогава му сипвах насила с капкомер в устата. И така на малки дози през 15 мин и въпреки, че изглеждаше в края на деня по-добре пак не искаше и да чуе сам да се храни. Тогава всички си помислихме, че това са последните му 24 часа...

Хрумна ни и опитахме с друга храна - не тази която яде обикновено на Пурина и за абсолютно удивление на всички той започна да я яде и после се възстанови. Шанса да помогне при положение, че е тежко болна и възрастна може да не е голям, но опитайте все пак, при нас имаше резултат!
Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Още утре сутринта ще опитам да и купя и човешка и друг вид котешка храна, ще опитам и с мляко. Ще видя да и направя престилка, наистина звучи по-комфортно от яката, ще питам и лекарката какво ще каже.
Тя днес каза, че може да се е стресирала от яката и каза когато я наблюдавам (да не се ближе) да я махна, обаче махна ли я за нула време тя пак започва... и затова и я сложих обратно, да не се мокри раната, защото става по-зле. Вече не знам и аз какво да правя с тази яка...
Евентуално ако обаче и утре не яде, казаха че ще я хоспитализират на системи. Най-добре все пак било да започне вкъши да си яде, защото котките особено много се стресират да са хоспитализирани и в най-удобната , но все пак клетка в някоя ветеринарна клиника.
Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Няма да стане с нещо друго освен яка, защото то е като отворена рана и като залепне за която и да е материя и после отлепването би било трагедия...
stormer    преди 133 месеца
0
Ronia, с цялото ми уважение, но сте рискували много.
СМята се, че над 80% от котките са латозно нетолерантни. Пиенето на краве мляко в напреднала възраст може да предизвика диария и повръщане. Ако котката е лактозно толерантна няма проблеми и може да и е като лакомство, но това трянва да се знае предварително, а не когато е болна и не яде да ссе рискува с мляко.
Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Нищо не става, вече е на системи. Вчера и преливаха 2 часа и днес отиваме пак.
Благодаря на всички за съветите
Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Откакто започнаха да и дават болкоуспокояващи започна да се храни.
Направих й дрешка, с дупки за лапите от един ръкав (както посъветва Милена по-горе) и сега се храни без яка.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.