Състезание по котешка ловкост

stormer    преди 149 месеца
1
Вярвате или не, но котките биха прескочли през обръчи заради вас
На две големи шоута за котки – годишното котешко шоу на Международната котешка асоциация (TICA) в Ню Йорк Сити, и националното шоу на Асоциацията на любители на котки (CFA), провеждано в Индианаполис, отразяват все по-нарастващия по популярност спорт: състезания за котешка ловкост.

В тези състезания, котките минават през отсечка, с десет препятствия, които са направени по модел на състезанията за ловкост при кучета. Те се характеризират с препятствия за прескачане, обръчи, тунели, уреди за пазене на равновесие, стълби и поредица от стълбове, около които котките да покажат своите акробатични номера. Обикновено собствениците тренират своите котки да преминават тази отсечка, като много хитро използват различни забавни играчки, храна като награда, и много обич.

Всяка организация има различен стандарт на оценяване на състезанията за ловкост. В CFA котките трябва да завършат всичките десет препятствия подред и на обратно, без да правят грешки, и разполагат с четири минути и половина да се справят с тази задача. При събитията на TICA, котките печелят по 15 точки за всяко препятствие, което успяват да преминат успешно.
Феноменът състезания за котешка ловкост започва преди около десет години, когато две двойки, участващи в шоу за котки, излезли заедно на вечеря и започнали да говорят за триковете, които правели техните котки. От тази случайна среща се родили Международните турнири за котешка ловкост (International Cat Agility Tournaments (ICAT) През 2004 година, котешките шоута започват да отразяват и състезанията по ловкост, и сега може да ги видите как присъстват при все повече събития.

Въпреки че някои котешки породи са известни с тяхната атлетична природа, интелигентност и любопитство, не всички от тях биха се справили добре в кръга за ловкост, който трябва да се премине. Според Ръсел Райнер, който отглежда бирмански котки, успехът на различните котки в спорта се определя повече от самия характер на котката, отколкото от някакви други причини или фактори.

Най-хубавото нещо при състезанията за котешка ловкост е, че за разлика от другите части на едно шоу за котки, те са отворени за всякакви котки от всякаква порода – включително смесени породи на домашни котки. Единственото изискване е, котката да може да премине определената отсечка.

Но и не е само това, те позволяват на нашите котки да използват своята интелигентност и да получават упражненията, от които те се нуждаят. Повечето котки за жалост, не се стимулират достатъчно. Въпреки че ние сме наясно колко полезно е да играем с котката си всеки ден, колко от нас наистина го правят? Аз също се признавам виновен, че не го правя толкова често, колкото би трябвало. Слава богу, че имаме три котки и те поддържат своя тонус помежду си като често играят игри като гонитба и бой с лапи .

Ако искате вашата котка да участва в такова състезание за ловкост, от къде да започнете? Първо, проверете информацията за котешката ловкост, която е предоставена на интернет страницата ICAT website , където ще разберете и какви са личностните и физически характеристики които ще я направят един наистина добър състезател в тези конкурси за ловкост. След това разучете начините по които да тренирате своята котка в къщи. След като веднъж вашето коте придобие увереност в преминаването на препятствия, потърсете къде в района се провежда ICAT шоу и отивайте да се състезавате!
stormer    преди 149 месеца
1
Мислите, че само кучетата могат да бъдат тренирани? Feline enthusiasts gather at a cat show to vie for top honors in an agility competition. Think only dogs can be trained? Think again! Watch as NATURE shares ...
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.