Откриха тумор на котката ми

Краси Петкова    преди 133 месеца
0
Моля ако някой е имал подобен случай да сподели опит ?

Моята сиамка Риса, която е на 15 години и е най-доброто коте, въобще не е като други сиамки започна да оставя странни кървави следи след себе си. Заведох я веднага на ветеринар и се оказа, че на гърдите й са се образували тумори, които са станали толкова големи, че са започнали да кървят.
Тя обича да я галят по нослето, по гушката , зад ушите, по гърба, никога не е обичала отдолу и не съм видяла.
Толкова ми е мъчно, сега лекарите казаха, че е твърде напреднал и е много по-рисково и е трябвало по-рано да я заведа. А аз не знаех! Ако можех само да върна времето назад.

Ако вашата котка е по-възрастна Ви съветвам редовно да я проверявате навсякъде :(

Сега е на лекарства. Правихме и ренгенова снимка и няма разсейки и искам да я оперираме. Първо я заведох при д-р Бенгюзов ot Авицена. Той и направи изследвания и се установи, че няма видими разсейки. Той обаче каза, че няма никаква гаранция, че ще преживее операцията и аз се притесних и звучеше така, като почти сигурно, че няма да я преживее и аз се уплаших и не исках да рискувам.
Той каза да отида пак на преглед след месец.
Обаче сега по време на Великденските празници котето спря да се храни и да пие вода. А предишните дни пиеше много вода, защото едно от лекарствата така й влиаеше.
Беше вечер когато забелязх и се обадих на Св. Антим ветеринарна клиника (те са и денонощни). Оказа се, че е много обезводнена, защото изписания и дехидратин това прави - обезводнява. От Св. Антим казаха,след като видяха изследванията (аз пазя всички неща) не знаят защо й е изписал дехидратин и веднага го спряхме.

Сега чакаме да се възстанови малко и се надявам , моля се да започне да се храни, за да може да е в по-добра форма и да и се направи операция.
В Св. Антим казаха, че всеки организъм е индивидуален и наистина не може нищо да се каже, не може да се каже, че еди какъв си % вероятност... Имало и една котка, която на 20 години след операцията си живяла година и половина без проблем.
Тумора се е увеличил и влошил за изминалото време и сега ме е яд, че не взех решение за операцията още преди 3 седмици. Предполагам, че много лекари като казват, че може да не преживее операцията животното, всъщност не ви казват - не го правете! А се презастраховат, да не бъдат обвинени после.

От Св. Антим д-р Тодорова каза, че кървящия тумор тормози котката чисто козметично, защото те са много чисти животни и тя постоянно се ближе и се тормози, че е един вид мръсна. Сложихме и яка, за да не дразни раната допълнително...

Сега се надявам да се подобри, но сърцето ми се къса като я гледам , милата :(
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.