Костенурка оцеля 30 години заключена в склад

Редактор    преди 131 месеца
0
Мануела изчезнала през 1982 г. Стопаните й дълго я търсили, но накрая се отказали

Костенурката Мануела бе намерена жива в Рио де Жанейро в стая, използвана за склад, където е живяла заключена повече от 30 години, съобщи Ориндж нюз.

Мануела изчезнала през 1982 г.

Стопаните й дълго я търсили, но накрая се отказали, като си мислели, че е избягала.

Намерили я децата на Леонел Алмиедас, когато след смъртта му разчиствали стая на втория етаж в къщата, използвана за склад и държана винаги заключена.

Стаята била пълна със счупени електроуреди. Мануела била в кашон със стар грамофон.

Синът Леандро оставил кашона на улицата, за да го приберат с боклука и съсед му казал: "Нали няма да изхвърлиш и костенурката?".

Чак тогава той видял Мануела. Сестра му Ленита, която получила костенурката за подарък като дете, каза, че всички много се зарадвали на Мануела.

Според местния ветеринар тя вероятно е оцеляла, като се е хранела с термити, живеещи в дървения под, и е пиела кондензат, който се е образувал по гладките повърхности.

Източник: vesti.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.