Йосиф Сърчаджиев търси дом на куче и котарак с кампанията Вземи ме вкъщи

Редактор    преди 137 месеца
2
Йосиф Сърчаджиев търси дом на куче и котарак с кампанията Вземи ме вкъщи
Легендарният актьор се снима в новата фотосесия на инициативата на "Четири лапи", която вече трета година намира осиновители за бездомни животни
26 декември, София – В личната история на Йосиф Сърчаджиев винаги е имало животни – кучета и котки, змия и маймуна, коне. Днес част от ежедневието му са грижите за две миниатюрни кученца и безчет селски котки. Мечтата му е за голямо дворно куче, но осъзнатата отговорност и несекващите му професионални ангажименти отлагат сбъдването ѝ.

И докато работата му като режисьор и актьор все го "дърпа" от любимото село към София, Йосиф реши да помогне на "Четири лапи" като се снима с две бездомни животни, които търсят любящи и всеотдайни стопани чрез осиновителската кампания "Вземи ме вкъщи".

Малко преди да падне първия сняг за тази зима, Йосиф се запозна с нови приятели – котарака Готин и кучето Карамел. Доверието и споделените симпатии възникнаха незабавно – енергичният Карамел се отпусна и успокои, а любвеобилният Готин се порадва на ласки и реши, че скута на Йосиф е най-доброто място за следобеден сън.

Вероятно и общата съдба сближи героите на фотосесията – и тримата познават отблизо трудностите, бездушието и жестокостта. Изоставеният Карамел е скитал сам месеци наред по улиците на столичен квартал, бит и напъждан от кучета и хора. Рижият чаровник Готин е жертва на травма с тежки поражения – счупен гръбнак и пълна неспособност да контролира задната част на тялото си – да усеща, да се движи и да контролира отделянето. Йосиф от години ежедневно превъзмогва и се учи да живее с последиците от преживяния тежък инсулт.


Сигурно е вярно, че житейските драми разкриват истинските черти на характера. След тежката болест, която победи, днес Йосиф Сърчаджиев е мъдър и спокоен, съпреживяващ и внимателен. Готин е почти напълно възстановен и все така трогателно любвеобилен и доверчив, а Карамел е още по-зажаднял за внимание и сигурност.

Трогателните кадри на Йосиф и бездомниците предизвикват разнообразни емоции – споделена нежност с едричкия мил Карамел, закачлива радост с глезения Готин. Екипът на "Вземи ме вкъщи" е убеден, че никой няма да остане безразличен към искрената любов и взаимното обожание, намерили отражение в снимките. И че точно по време на светлите празници и в началото на новата година мнозина ще поискат да споделят дома и сърцето си с животно в беда.

Снимките на Йосиф Сърчаджиев за кампанията "Вземи ме вкъщи" на "Четири лапи" са на рекламните съоръжения на JCDecaux от 23 декември.

За инициативата: Кампанията "Вземи ме вкъщи" стартира през есента на 2010 г. с мисията да промени нагласите към бездомните животни, да ги извади от анонимност и така им даде шанс да намерят добър и сигурен дом. До момента повече от 60 кучета и котки са намери стопани с помощта на инициативата, чрез нейния интернет сайт www.osinove.me и страницата й във Фейсбук.


Кампанията се организира от международната благотворителна организация за защита на животните "Четири лапи" с дългогодишната подкрепа на агенцията за външна реклама JCDecaux и рекламна агенция Sphere design. Бъдещите домашни любимци се радват на безвъзмездните грижи на екипа на ветеринарна клиника "Добро хрумване".
Фотосесията на Йосиф Сърчаджиев за "Вземи ме вкъщи" е дело на фотографа Пламена Коева от ResizeStudio с помощта на гримьорката Силвия Стойчева.
За "Четири лапи": "Четири лапи" е международна организация за защита на животните със седалище във Виена и представителства във Великобритания, Нидерландия, Германия, Швейцария, Унгария, Румъния, България, Южна Африка и САЩ. В Брюксел функционира и офис по европейска политика. В България "Четири лапи" е позната най-вече с Парка за танцуващи мечки в гр. Белица, изграден съвместно с фондацията на Бриджит Бардо и с проектите си за кастриране на бездомни животни. Дейността на "Четири лапи" се финансира изцяло от дарения, идващи от близо половин милион поддръжници на организацията от целия свят.

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.