Най-добрите породи кучета за семейства с деца

Magic    преди 155 месеца
6
Най-добрите породи кучета за семейства с деца
Най-добрите породи кучета за семейство

Всеки си има любима порода кучета, но кое е най-добрия избор да живее с вас и вашите деца? Разбира се, най-добре би било да приютите някое непородисто кученце, което да е дружелюбно и така ще направите добро и ще спасите животинката. Но ако сте се спрели на някоя определна порода има някои, които са по-подходящи за вашето семейство от други.

На този сайт: http://www.ranker.com/list/the-best-dog-breeds-for-families/desertrat89#nodeComment_1000141124

Можете да видите класация в реално време и да гласувате


Нюфаундленд - Newfoundland

Това е огромно куче, което стига до 68 килограма. Убедете се, че имате достатъчно пространство и време, което да прекарвате в чистене и сресване на козината. Те са едни нежни гиганти, интелигентни и смели. Те са невероятно внимателни и големи защитници на деца.

Голдън ретрийвър - Golden Retriever

Това е порода куче N1 от няколко години насам за много семейства. Те са търпеливи, любвеобилни и лесни за трениране. Доста са едри, достигат до 36 кг. и са с много козина. Също така имат нужда от много физическа активност.

Ирландски сетер - Irish Setter

Те са много красиви и грациозни и пълни с енергия. Но също така са познати и като по-малко интелигентни , в сравнение с други породи. Имат нужда от много забавления и са идеални за малко по-големи деца , които ще си играят с тях през цялото време. Те са ловджийски кучета и могат лесно да се разсеят от някоя миризма, когато се активира техния инстинкт.

Коли - Collie

Всеки се сеща веднага за Ласи когато стане дума за колита.  Това куче има нужда от много внимание и за предпочитане двор, където може да тича. Те не се чувстват добре, когато са отегчени. Някои от многото предимства , освен че са лесни за трениране е и че имат сравнително малко здравословни проблеми


Лабрадор Ретривър - Labrador Retriever

Изключително умни, може би едни от най-умните кучета. Любвеобилни и възприемчиви, също така имат и едно много важно качество, когато става въпрос за деца - много търпеливи.  Не забравяйте, че също стават много големи, но пък имат къса козина, която изисква по-малко грижи. Непременно трябва да получават достатъчно физическа активност, затова ако смятате, че не можете да излиозате често на дълги разходки в парка по-добре се ориентирайте към друга порода.


Бернският зененхунд - бернско планинско куче
Bernese Mountain Dog
 
Много сходни с породата нюфаундленд те обичат децата и са големи и спокойни. Но понякога лаят, защото са защитници по природа. Ако живеете в много оживено място няма да е добра идея, защото съседите ви ще са често обезпокоени от лаят им. Иначе са лесни за трениране, но имат необходимост от много пространство , защото са по-активни от повечето големи породи кучета.  


Мопс - Pug

Със силна воля, но рядко агресивни мопсовете са подходящи за семейства с деца. Повечето обожават децата и предпочитат да си играят с тях. Могат да са тихи и послушни, но също и диви, в зависимост от собственика им. Добри пазачи са, винаги нащрек и готови да сигнализират, но в зависимост от това къде живеете, техния лаг може да е проблем.


Цвергшнауцер - Miniature Schnauzer


Тибетски малък териер - Лхаса апсо


Френска булонка - Bichon Frise
 
Ангелова    преди 152 месеца
1
Пост

Ангелова    преди 152 месеца
0
Пропуснали сте да добавите и Китайското качулатои куче - порода малко позната в България, но утвърдена в много държави по света. Това са кучета от дребна порода с изключително дружелюбен нрав, безгранична обич особено към стопаните, привързаност, игривост са малка част от хубавите черти на китаеца. Много лесни за отглеждане дори и в апартамент.
Има 2 разновидности на породата - голо - по - екстравагантна външност поради слабо окосмение на определени части на тялото и Паудерпуф /облечено - пълна космена покривка с дълъг косъм.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.