Имам проблем!

Виолета Цанчева    преди 141 месеца
1
Моето кученце е померанче на 1г 6 м и продължава да пишка в къщи. А когато нас ни няма го прави и върху леглата ни. Купувах препарат от вет. магазин и никакъв ефект. Пробвала съм всякакви варианти но......Той се страхува от хора и животни и дали това му пречи да го върши на вън????
Моля за съвет:)
Асен Аролски    преди 141 месеца
0
Напълно възможно е. Кучета, които не са социализирани, не знаят точно как да се държат като кучета.
Относно хигиенните навици, ограничавайте му достъпа до местата където не желаете да ходи.
А когато сте там, го извеждайте често - след сън, след хранене и го запознавайте с други кучета, за да може да свикне да си върши физиологическите нужди на вън. Когато започне да приема нормално другите кучета, то ще може да гледа от тях те как си вършат нуждите и да свикне. Няма препарат или вълшебна пръчица, която да го накара да не го прави докато е в къщи. Затова ограничавайте му достъпа до тези места, извеждайте се често и го социализирайте.
Друг вариант няма, трябва много търпение и постоянство
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.