Папагалите Домашни Любимци

all about papagals    преди 137 месеца
1
Папагалите Домашни Любимци
Папагалите домашни любимци

В природата има стотици видове папагали, но у нас има няколко вида, които са най - разпространени като домашни любимци. Това са Вълнистите папагали,Корелите и Жако.
Често хората се питат, дали всички папагали могат да говорят ? Ами да всички папагали имат заложба да възпроизвеждат човешки говор, но тази заложба при различните папагали е различно проявена.
Може би, Корелите са папгалите, които най - рядко говорят. Това е така, поради техният глас - твърде висок е като честоти. Най - вероятно тези папагалчета, говорят колкото или дори повече от своите по - големи братовчеди, но поради високите честоти на техният глас, ние не можем да ги разберем. За сметка на това, те са истински майстори в подсвиркането и свирукането като цяло.
И разбира се, те са едни прекрасни пернати приятелчета, които ги правят страхотни домашни любимци.
Вълнистите Папагали, също са големи дърдорковци. Но ненадминати по точността на произвеждане на човешката реч, са папагалите Жако, познати още като Африкански Сив Папагал.
Папагалите от вида Жако, също не рядко, не проговарят през целият си живот. Домашните любимци Папагали, речта им се свързва с индивидуалните особености на всеки един папагал, от домашната среда в която се отглеждат.
Папагалите, не се имунизират като домашните любимци, като кучетата и котките.За да имате здрав, жизнен и добре развиващ се домашен любимец папагал, трябва да дадете на организмът му, всичко необходимо.Витамини, микроелементи от които се нуждае вашият домашен любимец папагал, за да изгради здрава имунна система.
За целта, трябва да се дава разнообразна и питателна храна на вашето папгалче.За средно големите папагали, е хубаво да се дават пресни плодове и зеленчуци, богати на витамини и минерали, така необходими на вашият домашен любимец.Т.е. Голяма част от менюто на вашите любимци или около 70 % да бъде пресни плодове и зеленчуци.Друг важен елемент от храната на вашите пернати домашни любимци са пелетите - пресовани концентрирани храни.
Даването, на разнообразни ядки, на папагалченцето ви, е необходимо за нормалното им развитие. И на последно място в менюто на вашият домашен любимец са зърнените смески и слънчогледа.

Трябва да се има в предвид, че когато имате Папагал домашен любимец, има много неща в дома ви, които биха били опасни за здравето на пернатото животинче. Авокадото, зърната кафе, дифенбахията, филодендроните, почистващите препарати, алкохолът са все токсични за папагалите ни неща.Много вреден за папагалите е и цигареният дим, както и различните ароматизатори, ароматизиращи пръчици представляват опасност за домашният ни любимец.

Голяма част от папагалите имат нужда да гризат разни неща. И ако нашият пернат домашен любимец е извън клетката, може да нагризе опасни за него неща. Електрическите кабели са много опасни за папагалчетата, защото един среден по размер или голям папагал, може да прегризе електрически кабел буквално за секунда. Което е голяма опасност за неговото здраве.
И искам да завърша с това, че папагалите са изключително интелигентни същества. Невероятни животни, и от нас зависи до каква степен ще му помогнем да развие своите качества и потенциал. Затова ние трябва да му предложим среда, в която нашият Папагал домашен любимец, да има възможност както за физически така и за умствени упражнения. Твърди се, че папагалите достигат емоционално ниво, на 3 годишно дете а в интелектуален план на около 5 годишно дете. Те са невероятни животни, страхотни компаньони, още по - невероятни домашни любимци, но имат своите нужди и преди да вземете папагал, прочетете как се гледат, какво е необходимо, и въобще колкото повече информация имате за тези прекрасни същества, толкова по - добре ще се грижите за тях.
all about papagals    преди 137 месеца
1
Няколко бързи думи от този невероятно красив вълнист папагал
all about papagals    преди 137 месеца
1
Папагал Корела говори, уникално красив папагал : )
all about papagals    преди 137 месеца
1
Папагала Pancho представя негово собствено шоу, невероятен сладур !
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.