Важни съвети за любителите на кучета от Сизър Милан

rusata1    преди 121 месеца
2
1. Хората не са кучета. Това, което ги прави щастливи не винаги е това, което ощастливява нас. Кучетата искат простички неща: редовни упражнения, стабилен водач и честно извоювана любов.

2. Разхождай кучето си най-малко 45 минути всеки ден. Една редовна организирана разходка е от изключително важно значение, особено за кучетата с проблемно поведение. Освен това, разходката е най-силното лепило във връзката ти с кучето.

3. Бъди постоянен. Увери се, че всички членове на семейството поставят едни и същи правила и ограничения на кучето.

4. Проява на нежност в неподходящия момент може да породи неспокойствие и превъзбуда. Показвай привързаност към кучето си, но след като се натича, нахрани, изпълни команда, не прави бели или стане спокойно и послушно.

5. Кучетата опознават света чрез носа си, очите и едва тогава - ушите. При първа среща с куче спечели доверието му като мупозволиш да те подуши преди да те види или чуе.

6. Породата не е съдба. При избора на куче важно е не толкова каква порода ще си вземеш, а дали енергията и начина му на живот съвападат с твоите.

7. Кучетата имат нужда от водач. Покажи на кучето си, че ти си шефът - научи го на правилна походка и се води от принципа "тренирай, дисциплинирай, обичай".

8. Остави кучето ти да проверява времето. Позволявай на кучето си да излиза навън и само да проверява дали е твърде топло, влажно и студено за дълга разходка. Кучето инстинктивно ще разбира, че трябва да съкрати разходката си и да се прибере вътре, на сигурно.

9. Никога не оставяй кучето си в паркирана кола. Дори когато е на сянка, колата задържа много повече топлина от откритото пространство. Освен това, кучето може да се превъзбуди от минаващи пешеходци или да се паникьоса от клаустрофобия, което може да доведе до дехидратация.

10. Пази се от времето навън. През лятото винаги носи бутилка вода по време на разходките и наблюдавай кучето си за признаци на дехидратация. През зимата, обувай кучето си в специални зимни ботушки и облекло, подходящо за студено време.

11. Кучетата се отегчават, точно като хората. Осигурявай предизвикателства на кучето си - хвърляй му предмети, които да ти връща, упражнявай го за сръчност или пък играйте игри с награди, в които то да изпълнява команди.

12. Излъчвай спокойствие и положителна енергия. Кучетата силно се влияят от енергията ни. Ако си изтощен и кучето ти ще се чувства така. Винаги бъди спокоен, уверен и непоколебим!
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.