Как да направите перфектния аквариум за костенурки

Лилия Антонова    преди 147 месеца
2
Как да направите перфектния аквариум за костенурки
Независимо дали е за украса или дом за вашият домашен любимец, един аквариум за костенурки може да бъде чудесно допълнение за вашия дом. За разлика от клетките за птици и къщичките за кучета, един аквариум за костенурки може да изглежда много красиво и да допринесе за цялостния изглед и чувство на стаята. Най-хубавото от всичко е, че те са много лесни за правене.

За да създадете перфектния аквариум за костенурки са ви нужни само няколко неща:

Аквариум (рибният аквариум ще ви свърши чудесна работа).
Система за филтриране на водата.
Растителност, която да сложите вътре в аквариума.
Лампи.
Вода.

Много важно нещо е, да се уверите, че сте взели достатъчно голям аквариум за вашата костенурка. Костенурката ще порасне доста на големина, и едва ли ще искате непрекъснато да се налага да сменяте аквариумите. Също така, дълбочината на водата трябва да е по-голяма от дължината на костенурката, в случай, че тя иска да се превърти във водата.

Първата стъпка, с която трябва да започнете, е да направите зоната с растителност. Може да използвате разнообразни материали, като например дърво, камъни, пластмаса, стъкло и различни други. Уверете се, че тази зона има достатъчно наклон, който да позволява на костенурката да се изкачва на нея от водата, и да се припича под топлината на лампите.

Много е важно да поддържате водата чиста. Костенурките замърсяват доста, затова ще имате нужда от система за филтрация на водата, която ще поддържа водата възможно най-чиста между смените й. Добавянето на сол във водата ще помогне за предотвратяването на образуване на бактерии, както и за доброто здравословно състояние на кожата и черупката на вашата костенурка.

След това може да добавите лампите. Те са важни, защото всъщност заместват светлината и енергията на слънцето. Поставяйки ги над растителността, ще бъде идеално място за костенурките, тъй като там ще могат да се изсушават и припичат, след като излязат от водата. Сега остава само да добавите и костенурката!

Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.