Моля посъветвайте ме как да постъпя

Олимпия Харизанова    преди 89 месеца
1
дравейте имам мъжко кученце на 3 г порода уест хайленд уайт териер.Като бебе беше болен от гиардиаза и от тогава има проблем с стомахчето.Често повръща сутрин жълта пяна и от време на време получава разстройство,досега го хранех само с гранули с конско без глутен,от тях нещата бяха горе долу добре.Но започна да повръща все по често и да има растройство.Доктора го подлагаше на 24ч гладна диета и после захраване със специална храна 2добре и после пак повръщане и разстройство и така около20 дена ,появи му се на вратлето екзема като и на лапичката,доктора му сложи някаква инжекция и кучето ми започна да уринира през два часа голямо количество урина.Доктора ме успокои че това е от инжекцията и всичко ще се оправи.През това време минахме на ориз и пилешко готвена храна от която кучето си хапва судоволствие не повръща и разстройството спря.Само че от инжекцията минаха две седмици и повече а кучето ми не спира да уринира през 2 часа голямо количество урина,ако не гоизкарам на време уринира в къщи,откакто яде новата храна почти не пие вода.Правих му кръвна картина и урина изследванията са мхого добри уж няма причина а уринира много,доктора му сложи и инжекция за разгонване но никъкъв ефект.Вече незнам какво да правя моля да ме посъветвате как да посъпя.Благодаря

Декавет    преди 88 месеца
0
Здравейте. По малко ли уринира- на капки или големи количества. Има ли промяна в поведението? Ако е разгонен се случва да уринират така често. С какво го храните сега?
Олимпия Харизанова    преди 88 месеца
0
Здравейте уринира през два часа голямо количество урина но пие не повече от 200гр вода на ден,сега го храня с варен ориз и пилешко само от него не повръща и засега няма разстройство.Всички изследвания кръв и урина,видеозон са в нормите.Даже му направиха изследване за хипоадренокротицизъм и там всичко е наред.В понеделник ни предстои тест за безвкусен диабет но при него както чета кучето трябва да пие много вода а моя не пие.
Олимпия Харизанова    преди 88 месеца
0
А забравих да ви пиша че уринира така само през деня,засега през ноща не става
Декавет    преди 88 месеца
0
Здравейте. Симптомите които сте написали- повръщане, разстройство, уриниране големи количества и на често се срещата при заболяванията: 1. Хипоадренокортицизъм (отпадналост, диарията е с кръв, опадане на повече козина, 2. Хипертироидизъм (тук има и пиене на повече вода, задъхване, хиперактивност), 3. Проблеми с бъбреците, 4. Хипокалемиа-ниско ниво на Калия в кръвта ( засягат се мускулите-треперене, крампи, отпадналост ), 5. Хиперкалцемия -високи нива на Калция. 6. Безвкусният диабет- изследва се урината, специфичното и тегло и антидиуретичния хормон, 7. Воден диабет- тук се изследва глюкозата. Изследва ли ли са К, защото е възможно от системното повръщане и диарията да е паднал? Урината какъв цвят е? Ако са изследвали урината трябва да се вижда дали е ниско специфичното тегло-това ще помогне за диагнозата. Освен 4 и 5, всички останали заболявания са свързани и с пиене на вода, което е странно че липсва при вас. Кучето има ли други признаци?
Олимпия Харизанова    преди 88 месеца
0
Не няма други признаци ходи си на разходка жизнен е за сега хапва си,но става нервен когато му се пишка и ако не успея да го изкарам на време уринира в къщи.Урината я изследваха три пъти и всичко е в нормите сега ни предстои теста с 24 ч без вода и храна за да видят за безвкусния диабет.Единствената новост е че пак му се появи екзема на пръстите на крачето,за която преди три седмици му биха инжекция и отогава не спира да уринира по много.
Декавет    преди 88 месеца
0
Обикновенно пишкат по много след такава инжекция докато спре нейното действие. Знаете ли с каква продължителност на действие е била инжекцията? Има такива за 24ч, за 72ч, за 7 дни, за 21 дни. Иначе този тест е добре да се прави за 3 дни с намаляване количеството на водата и 4 ден се спира водата и храната, но те колегите може да работят по друг начин. Желая успех и дано се разбере каква е причината.
Олимпия Харизанова    преди 88 месеца
0
За седем дена е инжекцията а те одавна минаха
Олимпия Харизанова    преди 88 месеца
0
Много ви благодаря за отделеното време
Декавет    преди 88 месеца
0
За нищо. Дано да се окаже нещо просто, като идиопатичен цисит.
Декавет    преди 88 месеца
0
Пишете да кажете как е след изследванията.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.