Щастието на вашето куче

Редактор    преди 151 месеца
1
Щастието на вашето куче
Нямаше ли да е чудесно, ако всички можехме да изглеждаме толкова щастливи, колкото изглеждат нашите прекрасни кучешки другари? Наистина е нужно толкова малко, за да направим нашето куче щастливо, а в замяна, те доста често са най-благодарните същества, които възнаграждават и най-минималните усилия с многобройни помахвания с опашка, радост, целувки и любов. Всъщност, ако вашето куче е щастливо, и вие ще бъдете щастливи.

Наистина е лесно да възприемем кучетата си за даденост, пренебрегвайки техните чувства в забързаното ни ежедневие. Заради всичко, което те ни дават, ние трябва да не позволяваме на претоварената ни програма и понякога на трудното ни ежедневие да ни пречат да ги обсипваме с нежна любов и привързаност. Не отнема толкова много време или усилия, да им дадем това, което заслужават.

Вашето куче ще се усмихне, когато се погрижите за най-основните му нужди:

 Направете дома си техен дом. Дайте им специална награда, която си е само за тях.

 Отделяйте малко време всеки ден, за да играете с кучето си. Това намалява стреса и облекчава напрежението - и за ДВАМАТА.

 Давайте му редовно прясна вода. За домашно куче, това е доста лесно. За куче, което гледате навън, помислете за купичка с вода, която непрекъснато да подменяте или нещо като това чешма за кучета Само помнете, че когато външен воден източник е свързан с маркуч, идващата вода може да стане доста гореща през лятото и трябва да внимавате и да осигурите място на сянка, или да го заровите. И помнене, че един автоматичен воден източник, също трябва да бъде чистен редовно.

 Хранете вашето куче с най-добрата кучешка храна която може да намерите. Не всички храни за кучета са с еднакво качество и вие ще искате да намерите такава храна, която да се понрави на вашия рошав приятел. Уверете се, че е добре балансирана, има достатъчно хранителни вещества и кучето ви я харесва. При специални случаи им дайте някакво лакомство, кучешка бисквитка или кокал.

 Водете кучето си на редовни посещения при ветеринар. Важно е да спазвате датите за ваксините и да внимавате за здравето на вашето куче.

 Тренирайте заедно! Отидете на разходка и спрете за малко, за да помиришете розите. Най-хубавото нещо е, че имате страхотен другар, който винаги е готов за разходка навън и физическата активност се отразява чудесно и на ДВАМАТА.

В отговор на това, че предоставяте на вашето куче тези малки необходимости, ще получите безброй благодарности, които струват повече от злато!

Още от първия ден, вие създавате емоционална връзка, която никога няма да бъде прекъсната. Връзката с вашето куче е двустранна, и колкото повече внимание, любов и уважение му давате, с толкова повече доверие, любов и привързаност ви отвръща то. Кучетата имат уникалната способност да действат повече като хората като поведение, но не са натоварени с този емоционален багаж, с който ние сме затормозени. Техният живот, техните емоции са просто черни и бели. Кога за последно вашият съпруг, майка, баща, любим или съквартирант ви е чакал на врата, когато сте се връщали вечер и е показвал такова вълнение, както вашето куче ви поздравява и ви посреща на вратата всеки път?!

Те имат способността да чувстват и да разбират страха, тъгата, щастието, вълнението и гнева. Ако сте самотни, разтревожени, депресирани, скърбите или сте просто тъжни, няма по-голяма утеха от вашето куче. Те безропотно ви засипват със своята компания, лоялност и безрезервна любов и привързаност. Вашето куче ще ви слуша до безкрай и никога няма да се оплаче. Те няма да ви осъдят за нищо. Сякаш имате собствен терапевт!

Старчески домове, болници и болнични заведения навсякъде окуражават посещенията от кучета като начин да се повдигне духа на обитателите и пациентите. Терапията с домашни любимци е невероятна за душата! Невероятна е радостта, която ни дават нашите домашни любимци, само заради това, че сме задоволили основните им нужди.
Каква нищожна цена заплащаме за някой, който зависи от нас и е там 24/7, и ни обожава. Безрезервната любов е невероятна награда.
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.