Асен Аролски
Обучение и възпитание
AATRAINING - център за обучение на кучета.
Телефон:
0877077388
Милена преди 46 месеца
11/06/2020 16:21:12
0
Здравейте! Имам куче на 3г.Порода мелез, малко, прилича на пекинес. От малък е много труден за гледане. Стои с нагръдник, защото хапе и не дава да се сваля.Много е страхлив.Иначе е гальовен, дава лапа, но разрешава да го галят, когато той реши. Ако усети, че искам да го погледна за нещо, хапе и то със злоба. Към други кучета, не е агресивен, но трудно се заиграва. Явно си мисли, че той е шефа. Не съм го била, само когато ме хапе, но ме притеснява, че не е нормално това.Дайте ми съвет, какво да правя. Сигурно съм закъсняла с обучението му.
Пенка преди 66 месеца
02/11/2018 14:31:02
0
Здравейте! Проблема ми е свързан с женско йорки на годинка. Мисля, че всичко започна след като направи фалшива бременност. Започна едно пазене на играчки, нейни и мои вещи.. минаха няколко месеца, но проблема си остана. Пази най- често мои вещи или дори мен самата от мъжа ми.. не постоянно, но като я прихване започва да пази определено място или предмет, ръмжи, спуска се да хапе и не позволява да доближим. Когато сме някъде на гости примерно, винаги ще ни пази нещата, чанти, дрехи или пък нейните вещи, ако и носим такива, но ги пази и от нас дори. Опитвали сме с добро, спокойно с говорене и не стана, пробвали сме с каране и удряне с навит лист по дупето, става още по лошо.. последно време се опитваме да я игнорираме, но все пак го прави. След като мине малко време идва и личи, че се чувства виновна, но продължава да го прави. Имам чувството, че на моменти и се замаглява съзнанието и все едно не ни познава, в следващия момент е най- любвеобилното кученце. Този проблем, създава напрежение и помежду ни, защото на мен ми е жал, все я глезя и защитавам, мъжът ми се дразни и се опитва да създаде ред, а малкото зверче ни се качва на главата. Може ли да променим това поведение и на какво се дължи то?
Асен Аролски преди 69 месеца
26/07/2018 14:37:19
1
Публикува отговор по темата Бебе питбул във форум Попитай специалист !
Здравейте, преди да отговоря на вашите въпроси, бих искал да задам няколко аз.Ако искате да прегърнете някокого, ще са ви нужни ръце, нали ?Ако искате да вдигнете нещо паднало на земята ще ви трябват отново ръце, нали ?Какво се случва когато нямаш ръце? Как кучето може да ви докосне и да ви гушне при липсата на ръце ? Да прави го чрез устата си. Устата на кучето служи за много различни дейности,...
Асен Аролски преди 70 месеца
10/07/2018 16:14:28
1
Здравейте, трудно бихме могли да дадем конкретен съвет, с който да се можете да преустановите агресията. Начина по който кучетата комуникират, остава на моменти скрит за повечето хора и затова без да се види кучето и неговата реакция, не може да се даде коректен съвет. Потърсете специалист, който да работи с вас и кучето, за да можете да установите какво поражда това поведение и съответно какви...
Veronika преди 73 месеца
03/04/2018 01:07:18
0
Здравейте, имам проблем с моята пинчерка, която е вече на 6 години. Доскоро живяхме доста хора под един покрив и тя много рядко е оставала сама, но вече имаме друго жилище и там се налага да остава самичка, а тя не спира да вие. Мислех, че с времето ще свикне, но става все по-зле. Първоначално я оставяхме свободно в целия апартамент, но понеже вие на входната врата и целия вход кънти се наложи да я затваряме в някоя от стаите. Опитахме и да сменяме стаите, но няма ефект, тя си обръща купата с храната, сваля тапети, къса кабели, изровила е дупка в стената, а съседите се оплакват от непоносим лай през целия ден и заплашват да пуснат жалба. Има ли как да променим навиците и на тази възраст и да се справим с проблема?
chavdar преди 88 месеца
29/12/2016 16:24:55
0
zdraveite imam 2 mesechen pigbyl posavetvsite me kak dago naycha da pishka kadeto as iskam
Асен Аролски преди 126 месеца
30/11/2013 13:54:26
2
Публикува отговор по темата Своенравен йоркшерски териер...ПОМОЩ! във форум Попитай специалист !
Извинявам се първо за късният отговор.Това, което сте описали на мен много ми прилича на разглезено куче. На куче, при което не са поставени граници на възможно поведение.Искам да кажа, че ако не искате кучето да прави нещо, не му го позволявате. Много е трудно да се даде по - конкретен съвет, защото вие виждате едно, а аз в случая мога само да си представя какво е положението.Затова според мен...
Асен Аролски преди 128 месеца
03/10/2013 04:41:16
2
Публикува отговор по темата Агресия или игра ? във форум Попитай специалист !
Ще започна с това, " Не позволявайте на малкото ви куче да прави това, което не искате да прави голямо куче."За хапането, Агресия, на 70 дни. Никакъв шанс. Кученцето ви все пак трябва да комуникира някак си с вас, не може да говори, не може да ви хване за ръка и да ви покаже, затова го прави както според него е редно.Ако нещо не ви харесва, коригирайте го. Не искате да ви хапе, покажете му....
Асен Аролски преди 128 месеца
24/09/2013 20:01:00
1
С какво разхождате кучето си, с нашийник или с нагръдник ?!Питам, защото има разлика с кое от двете работите.Друго, което трябва да пробвате е да започнете да учите кучето си на основни команди, ако все още не сте го направили. За да може да имате контрол над кучето, така че то да не ви "влачи".
Асен Аролски преди 128 месеца
24/09/2013 19:59:22
1
Публикува отговор по темата Проблем с лабрадорче на 8 месеца във форум Попитай специалист !
Дължи се на превъзбуда ! Ако кучето си изпълнява командите както казвате, (не ме разбирайте погрешно) кучето няма да ви създава проблеми, за които пишете. За да контролирате кучето си в такава ситуация, трябва да изпълнява командите си.
Кой ме следва?
16
Кого следвам?
2
Моите форуми
Няма намерени форуми
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.