Агресия или игра ?

Цветомир    преди 128 месеца
0
Имам малко хъски на 70 дена . Нещата които ме притесняват в него са :
1. Някой път , когато го галя или го обърна да лежи по гръб се опитва да ме захапе . Случвало се е , но само ме е одрасквало със зъбите . Не се е стигало до кръв.
2.Опитва се да яде всичко , което намери... Казвам му ''НЕ'' и тръгвам да му го изкарвам от устата , а той започва да ме ръмжи , да се опитва да ме хапе , дори се е стигало и до лаене. След това тръгва да бяга от мен , понеже да не му го взема от устата .
3.В момента спи в една голяма щайга , понеже му подготвям мястото за живеене . Тази щайга не е , като клетките с вратичка , ами трябва да взема кучето в ръце и да го сложа . Случва се следното : хващам кучето , за да го вдигна и то започва да ръмжи и да хапе... трудно го прибирам
4.Като му оставя купичката на земята се нахвърля , като диво животно и за 20сек. е изядено... Нормално ли е ?
5. Понеже започнах да го уча на команди , дойде ред да го уча и на повод . С командите се справя , но с повода... дърпа все едно тегли шейна , даже някой път започва да хапе повода и да ръмжи ..

Един човек ми каза , да съм го пошляпвал с вестник , когато ме ръмжи . Мисля , че греши , но... знам ли.. понеже гледам и куче за първи път и всичко , което се случва е непознато за мен .
Ще съм благодарен за съветите Ви . :)
Асен Аролски    преди 128 месеца
2
Ще започна с това, " Не позволявайте на малкото ви куче да прави това, което не искате да прави голямо куче."
За хапането, Агресия, на 70 дни. Никакъв шанс. Кученцето ви все пак трябва да комуникира някак си с вас, не може да говори, не може да ви хване за ръка и да ви покаже, затова го прави както според него е редно.
Ако нещо не ви харесва, коригирайте го. Не искате да ви хапе, покажете му. Искате да прави нещо, награждавайте го когато го направи.
Отглеждането на куче, прилича на отглеждането на дете, но разликата е че кучето след 2 години е възрастно, за разлика от човек. Затова не си губете времето, а тренирайте, възпитавайте се, награждавайте се, защото вие сте тези, които определят правилата, и само и единствено от вас зависи как ще се държи това куче за напред !
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.