Бебе питбул

Tea Rokanova    преди 70 месеца
0
Имам бебе питбул от около 20 дни.Първо куче ми е и имам няколко въпроса.Малко по малко го уча на основни неща,но посяга да ме ,,хапе,, на игра.Не му давам още от както го взех, но той не се отказва.Как да го отуча?Качвам го на леглото да спи с мен,това проблем ли е да ме приема като водач на глутницата?Може ли да изкачва и да слиза по стълби (живея на 6-ти етаж етаж без асансьор)
Асен Аролски    преди 69 месеца
1
Здравейте, преди да отговоря на вашите въпроси, бих искал да задам няколко аз.

Ако искате да прегърнете някокого, ще са ви нужни ръце, нали ?
Ако искате да вдигнете нещо паднало на земята ще ви трябват отново ръце, нали ?

Какво се случва когато нямаш ръце? Как кучето може да ви докосне и да ви гушне при липсата на ръце ? Да прави го чрез устата си. Устата на кучето служи за много различни дейности, и едната от тях е за физически допир и контакт.

Ако на вас не ви пречи да имате 20кг. куче, което да спи с вас, кой може да ви каже да не го правите ?

Водач на куче е този, който може да изпълнява тази функция, но не само да си мисли че може, а и кучето да бъде на това мнение. Да си водач не е еденичен акт на действие а постоянен такъв. Т.е. Водач може да бъде само този, който може да изпълнява тази функция и той е водач, само и единствено, докато може да изпълнява тази длъжност. И отново на това мнение трябва да е и кучето, не само човекът.

И в отговор на въпроса ви, дали може кученцето да се качва/слиза по стълби - НЕ - докато не мине 5-месечна възраст.

В този период, кучешката физика е слаба и лабилна. Податлива е на травми и наранявания - не е желателно да позволявате на кученцето ви да скача от високо ( неговата височина или по - висока )
защото може да нарани ставите си. Същото се отнася за качването и слизането по стълбите. Това са травмиращи тялото движения, и трябва в първите месеци да се избягва, но колкото повече се приближавате до 6-тия месец възраст - толкова по - често позволявайте на кученцето ви да прави опити и малки стъпки по пътя. След 6-тия месец можете да му позволите да се качва и слиза, но без да тича по стълбите.
Tea Rokanova    преди 68 месеца
0
Много съм изненадана за бързия отговор,благодаря!Вече ме прие за водач и ми се подчинява за повечето неща..Но яде камъни.пръчки и всякакви боклуци когато излезем на разходка..Как мога да го отуча от този лош навик?
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.