Жените по-лесно се учат да яздят коне

Редактор    преди 123 месеца
1
Жените по-лесно се учат да яздят коне
Жените по-лесно се научават да яздят коне, коментира пред БТА Анна Елазарова, която е управител на една от конните бази край София. 

Както е известно днешният дамски празник Осми март съвпада с Тодоровден, който пък е свързан с конете. Затова и някои от конните бази предлагат ваучери за подарък за нежния пол.
Оказва се обаче, че и по принцип голяма част от жените са запалени по ездата. Анна Елазарова уточни, че около 60 процента от клиентите им са жени, като по-голямата част от тях се научават да яздят. 

Жените имат по-голяма чувствителност към животното, по-голямо желание да се учат и затова им е по-лесно да разберат някои специфики на ездата. Повечето мъже не обичат да бъдат учени и да им се казва какво да правят, понякога и прекалено голямото самочувствие ги подвежда, са наблюденията на инструктора. 

Такава разлика между половете обаче не съществува в детска възраст. И момченцата, и момиченцата еднакво добре се справят с ездата и този спорт им доставя удоволствие.
Елазарова препоръчва на родителите да водят децата си по-често сред природата и сред животни, защото е забелязала, че често малчуганите се плашат и от кучета, и от котки, а и от конете. 
Общуването с животните допринася за доброто психическо и физическо здраве, убедена е тя. Според нея само начинаещите се притесняват от различните коне и коментират, че животното не ги харесва. Нейното виждане е, че най-важното, за да стане човек добър ездач, са желанието и любовта към конете.


По публикацията работи: Красимир Ангелов


Източник: Dnes.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.