Хамстера ми ме ухапа помощ дайте съвет

Деора    преди 133 месеца
0
Първия ден като ми ги подариха си слагах ръката вътре и не ме хапеха. Нищо не съм им правила, а сега ме хапят, само им давах храна и им смених талаша веднъж внимателно.

Сега 3 дни по-късно по какъвто и повод да си доближа ръката веднага ме хапят :( Така боли като ти пуснат кръв, че вече не смея да отварям клетката въобще, едвам им смених водата тази сутрин. И единия , който е по-голям сигурно е мъжки се биеше с женската по едно време и не знаех и как да ги разтървавам :(

Моля ви споделете вашите хамстери хапят ли? Това нормално ли си е за тези животни? Какво бих могла да направя, за да спрат и да свикнат с мен. Ще мога ли някога въобще да ги вадя от клетката да ги погалвам и да ги слагам да тичат на преградено по-голямо пространство?

iveto    преди 133 месеца
0
СПОКОЙНО ТОВА Е НОРМАЛНО.ХРАНИ ГИ ДОБРЕ НО ГИ РАЗДЕЛИ ЗА МАЛКО ЗАЩОТО ЖЕНСКАТА МОЖЕ ДА Е БРЕМЕННА.
БОРЯНА    преди 133 месеца
1
няма как да ги отучите, това им е природен инстинкт... но пък и не всички хапят, гледала съм много хамстери, някои никога не са ме хапали, докато други не пропускаха възможност, просто се примиряваш и това е :))
Antonia    преди 133 месеца
0
Здравей! Остави хамстерчето да свикне с новата среда. Експери съветват първите 3 дни човек да не го докосва дори, защото вече е преживяло достатъчно стрес пи преместването от там, откъдето сте го взели до вас.
След това няколко дни не се опитвай да го взимаш, а като му даваш храна се пази да не те ухапе и само го оставяй леко да ти подушва ръката, за да свикне с твоята миризма. Непременно си измии ръцете преди това, защото ако им мирише на храна шанса да те ухапят е още по-голям.
В първите дни очаквай да хапе много, но важното е да не се плашиш да имаш бързи реакции и търпение.
Ако като го вземеш не те ухапе му дай лакомство

Не забравяй, хамстерите хапят, защото това им е инстинкт да се пазят когато ги е страх. Когато свикне с теб ще спре да те хапе изобщо.
Antonia    преди 133 месеца
0
Ето едно видео, където обяснява момиченцето на английски е. Тя споменава, че и нейните хамстери са я хапали много в началото, а после вече не
Редактор    преди 133 месеца
0
Във фейсбук има един отговор, който ще копирам
Boryana Ivanova: няма как да ги отучите, това им е природен инстинкт... но пък и не всички хапят, гледала съм много хамстери, някои никога не са ме хапали, докато други не пропускаха възможност, просто се примиряваш и това е :))
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.