Пияни маймуни, част от нашето родословно дърво

For Animals with Love    преди 130 месеца
2
Пияни маймуни, част от нашето родословно дърво
Пияни маймуни, част от нашето родословно дърво ?

Древни примати, прародител на Шимпанзетата, Горилите - и на нас самите. Започнали да бозаят преди около 10 милиона години, показаха нови проучвания. Тези примати успели да развият способност, да усвояват Етанол, това казва изследователя от Фондация за приложна молекулярна еволюция в Гейнсвил, Флорида химикът Стивън Бенър, който оценява генетичният код на изчезнали примати, въз основа на ДНК картографиране на 27 съвременни примати.

Тези древни примати, развили ензим, които им дал възможността да усвояват етанол, или с други думи тази тяхна способност ни позволява да пием любимите си алкохолни питиета днес ! Това е станало в следствие на възможността да ядът ферментирали плодове, които са били на земята.Но за разлика от Орангутаните, които не могат да усвояват етанол, Шимпанзетата и Горилите Могат !
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.