Кучето ми лае и ръмжи докато яде

Rostislaw Marinow    преди 136 месеца
3
Кучето ми лае и ръмжи докато яде.. Пази си храната или .. ? Как да спра това, има ли начин?
Порода : Бордър коли
Дата на раждане : 07.12.2012г.
Пол : женски
Асен Аролски    преди 136 месеца
1
Обяснете по - подробно за поведението, което вашето куче проявява. За да може да получите адекватен отговор, ще трябва повече информация.
Благодаря ви !
Rostislaw Marinow    преди 136 месеца
2
Когато и сипя да яде започва да рамжи и да лае .. Ако я приближа и я пипна ще ме ухапе ..
Асен Аролски    преди 136 месеца
3
Обучавали ли сте я ? Някога на нещо ?!
Защото това, нейно поведение ми подсказва, че тя не ви възприема, като хората които се грижат за нея, а като хората които са длъжни да правят всичко за нея.
Затова мисля, че трябва да започнете да се обучавате, и да затвърждавате малко по малко нови правила у дома си, за да може това поведение да спре.
Започнете с това, че кучето трябва да изпълнява вашите команди, най - елементарните, седни, легни, ела и тн. Трябва да съумеете да покажете на кучето си, че нейното поведение не е правилно и не трябва да се проявява. Не става с бой ! Бордър Колитата са кучета, които са доста особени, имам две в дома си. Трябва да бъдете по - умни от кучето си, и интелектуално да надделеете над него, като му създавате работа, умствени упражнения, физически упражнения и по този начин показвате на вашето куче, че вече вие командвате парада.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.