Кучето ми ме хапе

kalinka_in    преди 138 месеца
2
Здравейте, имам нужда от съвет. Кучето ми е на 4 месеца, много се обичаме, обучавам я в някакви команди, но доста често ме хапе. Как да я отуча? Хващам й муцуната и повтарям "Не", тя се дърпа, скимти, помага си с другите лапи, за да се освободи. Има ефект, но пак ме хапе понякога. Когато я реша например, когато лае по други хора и понеча да я хвана. Понякога дори за "Чао" пак ме погризва, а като си играем е задължително. Ще отмине ли този нейн навик с възрастта.
Асен Аролски    преди 138 месеца
1
Видеото, което публикувах е нещо, което можете да пробвате. Не казвам, че 100% ще даде желаният резултат, но обучението на кучета не е точна наука, и много често похватите използвани при едно куче, може да НЕ дадат същия резултат при друго кученце.
Така, че опитайте ако проработи - ще е чудесно, ако не пишете ще се опитам да ви дам друг пример, с който да пробвате!
Успех
kalinka_in    преди 137 месеца
0
Здравейте отново. Все още не съм разучила цялото видео. Но имам друг въпрос. Как да отуча кучето от скачане по мен? Не само от радост първоначално, но и по време на разходка ненадейно идва до мен и ми скача. Когато има други кучета и си играят например, тя идва до мен и пак скача. Четох в друг форум, че мога да я отуча с настъпване на задните лапи, но не става, тъй като тя подскача цялата, т.е и задните й крака са във въздуха. Пробвам и с коляно да я отблъсквам, но тогава се хвърля да ми хапе обувките. Всеки път и казвам силно "Не", но няма ефект. Не виждам никакво обяснение за такова поведение. Когато се страхува също идва до мен и ми скача. Винаги ми цапа дрехите. Отново ви моля за практически съвет как да спра скачането.
Асен Аролски    преди 137 месеца
2
Скачането винаги е свързано с това, че кучето иска вас. Дали да му дадете играчка, дали да му обърнете внимание, дали просто да го погалите - скачането винаги е свързано с това, че кучето иска нещо от вас.
Има много техники, които различните треньори използват - някои настъпват кучето по лапите, друго стискат предните лапички, трети използват повод за корекция и тн.

АЗ лично процедирам по друг начин - кучето започва да скача по мен, и какво правя - вадя си лакомство и карам кучето да седне ( но не повтарям командата 100 пъти докато углошее кучето ) ами просто хващам лакомството, така че кучето да не може да го вземе от мен и го слагам малко над носа на кучето. В усилието си то да види къде е лакомството, то сяда - когато седне получава лакомство. Когато давам наградата - винаги е придружено с команда "Седни" и веднага радостно "Бравоо".

Какво става след това, кучето схваща идеята - че когато скача по мен, ще има лакомство - и продължава да скача. Но аз упорито изпълнявам написаното по горе. И когато кучето направи 20 опита да скочи и 20 пъти скочи по мен, но 20 пъти аз го карам да седне, то разбира че не получава лакомство като скача по мен - а напротив, когато седне. Но трябва да сте упорити и да не се предавате.

Успеех !
Айля    преди 61 месеца
0
Здравейте, имам питбул на 3 месеца и посяга на хората а аз не искам това как мога да го отуча моля ви за съвет благодаря предварително
Aylq    преди 61 месеца
0
Здравейте! Имам питбул на 3 месеца но посяга да хапе как да го отуча моля за съвет благодаря ви предварително.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.