Чинчила не ставала за домашен любимец според някои хора

betynka    преди 138 месеца
0
Чинчила не ставала за домашен любимец според някои хора
Чинчила не ставала за домашен любимец според някои хора

Споделяте ли мнението на този човек (от клубовете на Dir.bg):

"Здравейте, преди известно време реших да си купя чинчила и започнах да събирам информация относно това животно. Изчетох доста саитове както и изписаното във форума тук. Трябва да ви кажа, че се отказах с такава сила с каквато съм се отказвал от малко неща. Струва ми се че това животно не е съвсем с всичкия си. Прочетох една тема, която имаше поне 100 поста е на двама души чинчилите им умряха преди да стигна седемдесети пост, и то просто ей така.
Стигнах до заключението, че взаимоотношенията с това животно се свеждат до следното: Чинчила се опитва непрекъснато да се самоубие, а аз трябва всячески да го предотвратявам Защо мисля така:

1 Чинчила може да умре от топлинен удар, но чинчила непрекъснато се завира до парното, завива се с юргани и се препича на слънце, за да може да се загрее достатъчно и да умре. Чинчила не се мести на сянка или на хладно, трябва аз да я спасявам.

2 Аз мога да се храня от кофите за боклук 2 седмици и нищо няма да ми стане, но чинчила изяжда парче лакирано дърво отхапано от някой шкаф и веднага умира. Чинчила изобщо не знае какво става за ядене и какво не.

3 Чинчила обича да гризе кабели по който тече 220 волта….тук е ясно какво следва.

4 Чинчила яде в продължение на 5 месеца една храна, но тази вечер неясно защо се отравя от храната и умира.

6 Чинчила може да умре от стрес. Като стресогенен фактор може да бъде рязко отваряне на врата, рязко затваряне на врата, вик, загасяне на лампа, включване на монитор, тежък поглед, щракане с пръсти, пръдня, звън на телефон…

7 Чинчила може да умре просто ей така.

Изобщо няма да споменавам трудностите по отглеждането, тук само изразявам нейният безумен стремеж към смъртта.
Струва ми се че това животно просто не става за домашен любимец и отглеждането му е истински тормоз както за стопаните, така и за него.

Със сигурност това няма да е моето животно.
Знам че доста прекалявам и иронизирам положението, но бях истински потресен от това което прочетох. Последно искам да каже, че не желая хората които отглеждат чинчили и им се радват да се чувстват обидени. Информацията която те са предоставили във форума беше много полезна за мен. Разбрах че не бих могъл да се справя с това животно. Жалко че толкова трудно се отглежда защото иначе изглежда много готино "


Rally    преди 137 месеца
0
Да, не е животно за всеки - но че не става за домашен любимец е прекалено....
То си е домашен любимец и си изисква както всички други грижи - трябва да им се осигури всичко, от което имат нужда за да живеят нормално - храна, място, подходящи температури и спокойна среда. Изискванията може и да са по-различни, но ако човек има желание няма причини да не се справи.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.