Стандарт за породата Американски Стафордшир Териер

Royal Gold Court Kennel    преди 139 месеца
0
Всяка порода си има своите особедности, които когато човек тръгне да си търси куче, и разбира се държи да е хубаво трябва да знае и да гледа. Ето стандартите на Американския Стафордшир Териер.
ГЛАВА:
трябва да бъде средно дълга, с дълбок и широк череп и подчертани челюсти.
УШИ:
Те могат да бъдат рязани или не, но нерязаните трябжа да не са много дълги, във въд на роза или полуизправени. Изцяло висналите уши се считата за дефект
ОЧИ:
Тъмни и кръгли ,поставени ниско върху черепа и добре раздалечени.Клепачните цепки не трябва да са депигментирани.
МУЦУНА
Средно дълга, закръглена в горната част ,изтънява къв очите.Добре очертани челюсти.Долна челюст -силна с добра захапка.Бърни-прилепнали , не висящи.Горните зъби трябва плътно да опират върху външната част на долните зъби
НОС:
задължително за Стафа е носа му да е изцяло черен има ли други разцветки най-често червен значи не е чистокръвен. С червени носове са питбулите. Това е начина по който най-лесно се познава когато кученцето е малко дали е стафче
ВРАТ
Мощен, слабо извит, изтънен от плешките до задната част на черепа.Без кожни гънки.Средно дълъг.
РАМЕНЕ
Здрави и мускулести с широки и добре наклонени лопатки.
ОПАШКА
Къса в сравнение с ръста, ниско заловена, изтънява към съвсем тънък край ,не е извита, нито поставена на гърба.Не се реже.
КРАЙНИЦИ
Предните са прави, с едри и закръглени кости ,метакарпусите са прави.Задницата трябва да е добре замускулена, скакателната става е поставена ниско,неизвита нито навътре, нито навън.Лапи- умерено големи, добре извити и стегнати.
КОЗИНА
Къса гъста, твърда на пипане и лъскава.
ЦВЯТ
Козината може да има всякаква окраска-едноцветна на петна или двуцветна, като единият цвят е бял. Не трябва да се поощряват белият цвят в размер над 80% ,опаленото черно и чернодробния цвят.
РЪСТ
Ръст и тегло трябва да бъдат пропорционални.Идеална височина в холката за мъжките кучета е 46-48 см , а за женските- 43-46 см.
Александър Илиев    преди 138 месеца
0
Re: Стандарт за породата Американски СтафордChшир Териер
Ch.Fantastiko of Iliev
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.