Най-скъпото куче в света

Редактор    преди 140 месеца
1
Най-скъпото куче в света
Китайски милионер, чието име не се съобщава, купи куче порода тибетски мастиф за 10 милиона юана (около 1,5 милиона долара).

11-месечното ярко рижо куче стана най-скъпият в света четириног приятел на човека. 

Продавачът, който се занимава с развъждане на тибетски мастифи, каза, че цената на Хун Дун, както е кръстено кучето, е напълно оправдана, тъй като за идването му на бял свят и грижите за него са вложени немалко пари. 

Предишният рекорд за цена за тибетски мастиф е от 2009 г. Тогава куче от тази порода беше продадено за над 600 000 долара. 

Тибетският мастиф е смятан за изконна китайска порода, пише Lenta.ru. Според една от легендите такова куче е имал самият Буда. 

Мастифите са големи кучета, теглото им достига 100 килограма. Козината им е толкова гъста, че могат да стоят навън през цялата година. 

Тези кучета лесно се поддават на дресировка, много добри пазачи са, като при това не проявяват агресия към стопаните си.

Източник: dnes.bg
Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.