Команда "Легни"

Асен Аролски    преди 141 месеца
1
Команда "Легни"
Команда "Легни" - много хора изпитват затруднение с нейното научаване. За целта е нужно кучето да е научено на "Седни". По този начин по лесно се учи, разбира се в процес на работа командата се усложнява и от Стоеж кучето може да легне.

Но всяко сложно нещо е изградено от няколко по елементарни. Затова ви предлагам да започнем от лесната част, а с времето и работата вие ще усложните командата така както на вас ви харесва.

Да започваме - Кучето е седнало пред вас, вие държите лакомство или играчка. Използвайте ги, за да привлечете вниманието на кучето ви, и свалете ръката си ниско до земята. Ако кучето е достатъчно мотивирано от това, което ви е в ръката, ще се опита да го достигне. Може и да стане, не се притеснявайте, ако стане просто го накарайте да седне отново и започнете упражнението от начало. Когато кучето е достатъчно мотивирано ще се опита да следва ръката ви, ако успее да
легне, веднага, на секундата го наградете ЩЕДРО ! Лакомство, игра, ласки всичко.

Както вече знаете кучето трябва да разбере, че това което е направило е правилно и затова получава награда. Когато не го направи както трябва, то не получава награда, а се връща в изходна позиция и упражнението започва отначало.

Както вече споменах в темата за "Място" командата легни ще ви помогне да усъвършенствате
командата "Място" и да постигнете още по - добри резултати ! Затова тя е много важна, в общото послушание,  за да може в процеса на заучаване на командата, вие да работите заедно с питомника си, да градите връзка помежду си, да градите доверие, а от там и любов един към друг. Тези неща са най - важните в съвместния живот на всеки един човек с неговото куче. Връзката, взаимното уважение и любовта.

Трябва много търпение, упоритост и занимавка, но резултатите ще си заслужават.

Много често получавам въпроси, а след колко време ще се научи : Ами много просто, колкото повече се занимавате, и правите упражненията правилно, толкова по - бързо ще се научи кучето ви. Всичко зависи от вас. От вас самите зависи, как се държи кучето ви, дали ви слуша, дали изпълнява командите, от никой друг. Само и единствено от вас. Затова работете усърдно , награждавайте щедро, Не преуморявайте кучето си , давайте му достатъчно почивка, награждавайте го,  и резултатите няма да закъснеят.


Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.