Кучето ми е недоверчиво и боязливо към непознати как да променя това?

Milena Tencheva    преди 141 месеца
1
Кучето ми е безпородно, прибрано от улицата като малко, но вече 2 години живее в домашна среда, а е все така недоверчиво и боязливо към непознати, въпреки ежедневните ни опити за социализация. Трудно допуска чужди хора в къщи, ужасява се от малки деца, а навън проявява избирателна агресивност към мъже. Много бих искала да променя поведението му. Съществува ли начин за това?
Асен Аролски    преди 141 месеца
1
Начин винаги има ! Но на вашият въпрос не бих могъл да ви помогна само с писане. Проблемът ви е сериозен и не бих могъл да ви помогна със съвет без да видя кучето как реагира в определена ситуация. Надявам се да се видим края на месеца !
Milena Tencheva    преди 141 месеца
0
Ще бъде чудесно, ако можем да повлияем на поведението му, защото често съм в ролята на приемен стопанин и се разхождам с три кучета (имам и един голдън). Ако едното от тях е неспокойно, то пренася енергията си към другите и в такива моменти никак не правим добро впечатление.
Асен Аролски    преди 141 месеца
1
В такива моменти, трябва да запазите самообладание и да покажете на кучетата, как точно трябва да се държат.
Спокойно, без нерви, но държите кучетата да правят това което вие им кажете. Ако не го правят, покажете им какво искате или ги накарайте. Така затвърждавате позициите си пред тях.
Ако мога да бъда с нещо друго полезен, с удоволствие ще ви помогна.
Успех !
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.