Да си вземем куче от Развъдник или от...."Развъдник"

Ангелова    преди 151 месеца
2
Да си вземем куче от Развъдник или от...."Развъдник"
Ако си търсите куче важно е да си отговорите на няколко въпроса:
1во : наистина ли сте готови да отглеждате куче в семейството си? Да отделяте време за игри,грижи,храна,почистване,обучение,разходки....и куп неща свързани със съществото, което ще ви съпътства в близките 10 години и дай Боже да съумеете да станете едно цяло и да се разбирате с един поглед или жест???

2ро: от каква порода да е то? ...т.е следва да се запознаете със стандарта на съответната порода и характеристиките на дадената порода и дали тя съответства на вашата натура,характер
3то: от къде? и колко ще струва

....тук идва момента, в който не би трябвало да се поддавате на първите силни емоции бликнали във вас когато видите простичка обява "продаваме кучета от породите ...1,2,3...до безкрай...от "развъдник"...."внос от еди си коя държава".

Напоследък много търговци спекулират с думичките "развъдник", "родословие" и "клубни бебета", защото това е явна формула за успешна продажба в повечето случаи на недобре гледани кученца имащи прилики с дадена порода, с неясен произход,често пъти болни, което завършва с фатален край за вашето кученце след като сте се сдобили с него.

Първо да сложимпаралел между Развъдник и "Развъдник" . Истинският развъдник има запазено развъдно име в FCI - това е Световната Киноложка Федерация - там можете да проверите запазеното име като влезете в секцията "Kennel Names"
Ангелова    преди 151 месеца
0
FCI - Fédération Cynologique Internationale
За да видите цялото съдържание, кликнете тук
Ангелова    преди 151 месеца
0
след като сте се уверили,че съществува такова име ...
след като сте се уверили,че съществува такова име , в случаят показан на снимката е моето развъдно име - RANDOMALLURE можете да бъдете сигурни,че съответният развъдник е лигитимен и се занимава конкретно с посочената порода и никой "търговец" неможе да се представя с етикета "лицензиран развъдник"
Ангелова    преди 151 месеца
0
Развъдниците членуват в клубове, в моят случай Клуб Булдог - България или в киноложки сдружения ако няма клуб за дадената порода ...или и двете. От своя страна клубовете се контролират от Българската Републиканска Федерация по Кинология / БРФК/
Ангелова    преди 151 месеца
0
КИНОЛОГИЯ за най -лесно казано е термин, който не е свързан с КИНОТО, а именоо с кучета, изложби на кучета, отглеждане и развъждане.....
Ангелова    преди 151 месеца
0
КИНОЛОГИЯ за най -лесно казано е термин, който не е свързан с КИНОТО, а именоо с кучета, изложби на кучета, отглеждане и развъждане.....
Ангелова    преди 151 месеца
0
Това е сайта на БРФК - www.brfk.org , на който можете да откриете дати за изложби,данни за съдии и друга нужна информация
Ангелова    преди 151 месеца
0
РОДОСЛОВИЕ - това не е документ,който можете да подминете с лека ръка или да асоциирате с някаква помпозност, ,а е документ, с който вашето кученце се причислява към съответната порода , т.е проследено най – често пъти 3 поколения назад,че това са именно неговите родители. Документът се издава от съответния клуб / за съществуването на клуба можете да се уверите в БРФК сайта, или дружество/. Документът е оригинален и освен отличителните знаци на клуба носи и печатът на БРФК както и PK номер, който е идентичен за всяко куче от съответното регистрирано кучило. PK номерът е, този който е записан в ПЛЕМЕННАТА КНИГА на БРФК за съотвеното куче.
Всички други измишльотини за родословие, внос и какви ли не небивалици не важат.
ТУК идва момента да споменем за EXPORT PEDIGREE или експортно педиги, което АКО КУЧЕТО Е ВНОС ОТ ЧУЖБИНА, ОТ ЛИЦЕНЗИРАН РАЗВЪДНИК, то трябва да е придружено от такъв документ, с който да можете да го регистрирате в БРФК.
Ангелова    преди 151 месеца
0
Развъдникът се занимава с развъждане на дадена порода, което изисква много усилия, лишения и куп други неща скрити за купувача. Това не е бизнес, а цяла философия обвита в много грижи и любов за да можете да вземете своето красиво и здраво бебе, което да отглеждате дълги години в своят дом. Развъдчикът е готов да откликне по всяко време на денонощието свързано с възникналите въпроси спрямо взетото от него кученце и е готов да съдейства максимално
Ангелова    преди 151 месеца
0
Обикновено от лицензираният развъдник, Вие получавате своето бебе освен с родословният документ.,придружено с наставления, ветеринарен паспорт, в който са вписани всички нужни ваксинации, поставен микрочип и здравословни въпроси.
Не е реално да вземете каквото и да е куче от развъдник преди 35тия-45тия ден от неговото раждане. Никой себеуважаващ се развъдчик, държащ на поколението, което е произвел и бебето, което ви предлага не би ви предложил бебе на такава възраст, защото трябва да премине най – малко 2ра ваксинация....а 1та е в периода на 40тия-45тия ден от раждането , следва 14дневен карантинен период и тогава 2ра ваксина. Отделно кученцата в развъдника са редовно обезпаразитявани вътрешно, което е много важно за общото здраве и кондиция на вашето бъдещо бебе. Много е важно бебето да е правилно захранено и правилно отбито от майката......много подробности и труд придружен с безсънни нощи, които са скрити за вашите очи, но развъдчика е положил за да създаде здраво и красиво поколение.
Породният стандарт е нещо, което описва признаците,белезите на вашето куче, което трябва да е унаследило от родителите си ........обикновената прилика като бебе се оказва огромна разлика като голямо куче – за това внимавайте какво си взимате. Не само заради породната принадлежност, ами ако е плод на "безразборно производство " следват и редица тежки здравословни проблеми и не рядко фатален край
Ангелова    преди 151 месеца
0
ЦЕНА???!!!! Много пъти определящ фактор...но и тук има няколко страни – дали да платим малко по – висока цена за качество, здраве и т. Н или да платим по – ниска и да се окажем излъгани в нашето доверие. Случва се така, че в повечето пъти цената в развъдниците е почти същата като тази, на предлаганите уж вносни кучета .
Извода – питайте – нищо не ви коства и решете какво точно искате

Много хора ще кажат,че съм писала това да си направя реклама – НЕ – просто много мои познати и приятели, които незнайно защо следвайки българският хейтърски модел не се обръщат към мен за съвет или помощ навреме, а едва след като си купят куче от зооборса или "развъдник" и то се разболее и умре и ме питат "защо" ???? "ама аз пръснах сума пари по доктори"..."ама го гледах много добре" ...."ама то е ВНОС" – ееееееееее и какво?!-кучето вече е мъртво ...или е твърде болно.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.