Бездомни кучета използват метрото

Magic    преди 159 месеца
3
Бездомни кучета използват метрото
Всяка сутрин като по часовник те се качват на московското метро и това е част от  техния дневен режим. Но това не са просто поредните хора, които бързат да стигнат до работното си място, а улични кучета, които отиват до центъра в търсене на храна.

След дългия ден претърсване и просене по улиците те отново се качват на метрото и се връщат в предградията, в които прекарват нощта.

Експертите , които изучават кучетата споделят, че те избират най-крайните и тихи места и също така си помагат в избора на правилната спирка за слизане - преценяват по времето, което отнема от една спирка до друга.

Учените вярват, че този феномен започва след колапса на Съветския Съюз  през 90те години, тогава  новите капиталисти преместили индустриалните комплекси от центъра към предградията.  Д-р Андрей Поярков от Московския институът по екология и еволюция казва:  Тези комплекси бяха използвани от бездомни кучета като приюти, затова кучетата трябваше също сами да се преместят. Но тъй като най много източници на храна има в центъра те е трябвало да се научат как да стигнат до там и обратно.

Той още споделя: Те скачат в метрото секунди преди да се заторят вратите , като рискуват да бъдат затиснати. Понякога заспиват и пропускат спирката си.

Някои бездомни кучета в България разпознават светлините на светофара и пресичат само на зелено. Други се оглеждат първо наляво, а после надясно преди да минат от другата страна на улицата.

Кучетата са удивителни и едва ли всички техни таланти са открити.
stormer    преди 150 месеца
0
Re: Бездомни кучета използват метрото
Ето и едно куче от БГ :)
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.