От седмица имаме кученце и много въпроси

zulender    преди 145 месеца
1
Здравейте! От една седмица си имаме кученце и имам доста въпроси.
През деня остава само, защото всички сме на работа.

- Какво ще посъветвате за ходенето по малка нужда? За сега пишка навсякъде...

- Взели сме му играчки (някаква жаба, която писука като я натиснеш от магазин за домашни любимци и един изкуствен кокал) , но не им обръща внимание, а се е захванал с нашите обувки... !!

- Къде е най-добре да стои? За сега го държим в коридора и не го пускаме да не прави бели по стаите, но се притеснявам, че е тъмно и не стига светлина.

Асен Аролски    преди 145 месеца
0
Здравейте !
Ето отговор на зададените от вас въпроси.

Много е важно, хората като вас, които сега са взели кученце и тези, който искат сега да се сдобият с домашен любимец кученце, че ходенето по нужда в къщи не трябва да ви притеснява. Поне на начален етап от живота на кученцето Ви.
Има няколко прости неща, които ако използвате ще се справите лесно с това поведение.
Много е важно да знаете, че кученцето ви не го прави нарочно, просто е на етап, в който то още не може да се стиска. Измислете място в дома си, където ще е позволено на кученцето Ви да може да се изхожда там ! Това е много важна стъпка, за да може кученцето да свикне първо на определното място да върши своите физиологични нужди, а след време, въобще да забрави за това в дома ви.
И така нужно ви е : Да се запасите с препарат, който да убива меризмата от урината на кученцето Ви.
След това можете да вземете или кучешки памперси или най - обикновен кухненски парцал. Каквото и да изберете е много важно, да наблюдавате кученцето си, когато сте у дома. И когато доловите сигнали, че кученцето иска да се изходи, веднага да се заведе на определеното място, за да може да се облекчи. След това, ако не успеете да го заведете навреме, или не сте били у дома, когато е станала "белята" просто забършете с този обикновен кухненски парцал ( и БЕЗ ДА ГО ПЕРЕТЕ или МИЕТЕ ) го оставете на определеното място. Това е естествен знак на кученцето ви, къде може да отиде да за се изходи.
Друго, което трябва да знаете, че честите разходки, ще Ви помогнат изключително много в това да изградите хигиенни навици у вашият домашен любимец.

Относно другият ви въпрос.

Играчката сама по себе си, не е нищо сама по себе си, ако вие не я направите особенна и интересна ! Вземете, на мястото на тези играчки, така наречените chewing toys for puppies !
Добавих снимка, за да можете да придобиете малко по ясна представа какво представляват тези играчки. В средата си те имат дупчица, в която се слага, например варено месце ( задължително БЕЗ никакви подправки ) и се нарязва на малки парченца, и се слагат вътре в играчката. И когато кученцето се дъфче тези играчки, изпадат наградките и то има занимавка, която може да го заинтригува за цял ден !


Относно мястото, където да стои, това определето много добре ! Защо това е важно, важно е защото кученцето ви е много любопитно и ще иска да пробва всичко на "зъб" и може да попадне на токов кабел на телевизор или нещо подобно и да пострада сериозно. За него също са много опасни, препарати, подправки, чорапи, всичко което може да му попадне в устата.
Затова се убедете, че мястото където пребивава, кученцето ВИ, е добре подсигурено, и няма да има с какво да е нарани, или да има опастност за него.


Желая Ви успех и се надявам да съм бил полезен !
Асен Аролски    преди 145 месеца
0
Re: От седмица имаме кученце и много въпроси
Ето това е вид от играчките, за които споменах !
zulender    преди 145 месеца
0
Благодаря! Ще опитаме всичко от съветите ви
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.