Да поставите кучето си на диета със сурова храна?

Боби Йорданов    преди 145 месеца
1
Да поставите кучето си на диета със сурова храна?
Движението за сурова храна за домашните любимци, получи много внимание когато припомни изземането на широко разпространената храна за домашни любимци, а това накара много собственици да преосмислят комерсиалните храни. Вие започвате да се чудите какво ще се случи, когато любимата храна на вашия домашен любимец бъде изтеглена от пазара. Какво ще стане, ако вашето куче се разболее, преди да бъде обявено, че съответната храна се изтегля?

Затова е съвсем логично да се изследват алтернативни начини да запазите здравето на вашето куче. Ние влагаме много време да решим кое е най-добро за ядене, за да бъдем здрави и да имаме достатъчно енергия. Защо да не направим същото и за нашите рошави приятели?

Диетата със сурова храна е дело на австралийския ветеринар д-р Ян Билингхурст. Неговата книга ,Give Your Dog A Bone (Дайте кокал на кучето си), е публикувана през декември, 1993. Все пак много хора казват, че тази идея е съществувала преди публикуването на тази книга, но д-р Билингхурст и тази книга разпространяват тази теория, също така той въвежда и термина BARF, зад чиято абревиатура стои Bones And Raw Food (кокали и сурова храна). Неговата книга скоро е последвана и от други публикации, също на ветеринари, включително тези на д-р Ричард Питкейрн Complete Guide to Natural Health for Dogs and Cats (Пълно ръководство за естественото здраве на кучетата и котките) и на д-р Кимит Р. Шултце Natural Nutrition for Dogs and Cats: The Ultimate Diet (Естествено хранене за кучета и котки: универсална диета) .

Всичките трима ветеринари смятат, че този вид диета е това, според което домашните животни трябва да се хранят, за да намалят шансовете си да развият някакво заболяване, и в същото време това им позволява да живеят по-дълъг и по-здравословен живот.

След казаното, не може да не се спомене и Going Rawr! Dog Lover’s Compendium, интернет книга, написана изцяло по темата за диетата със сурова храна, с автор Маги Райнс.
"Моите изследвания показват, че суровият метод на хранене е метод, който е безопасен и полезен за домашните любимци. Това е система на холистично и естествено хранене, която предоставя на нашите домашни любимци по-здравословен, по-щастлив и по-дълъг живот, какъвто те заслужават. Подкрепен от ветеринарни лекари, животновъди на кучета, както и много практикуващи, суровото хранене е нещо, с което всички собственици на домашни любимци трябва да се запознаят, както и да го предвидят като вариант за техните домашни любимци"~Маги Райнс

Тук, в блоговете за домашни животни, много от нас притежават кучета, а някои дори имат и по няколко. При нашите собствени разследвания, открихме, че много ветеринарни лекари не препоръчват диетата със сурова храна по много причини. Все пак, също така е важно да се отбележи, че много от ветеринарните лекари са подтиквани да говорят така от компаниите, произвеждащи храна за кучета. Когато става въпрос да следите зорко здравето на вашия домашен любимец, прочетете всичко, което ви попадне под ръка и след това вземете едно информирано решение за вас и вашето куче.
Когато Маги се свърза с нас, предлагайки ни безплатно копие на нейната книга, ние бяхме много развълнувани. Докато четяхме книгата, все още никой от нас не беше сменил диетата на кучето си, но някои вече смятат да го направят и считат, че книгата на Маги е отлично ръководство, което ще им помогне да направят тази смяна.

Осъществяване на смяната

Въоръжени с информация, вие може да я използвате, за да вземете решение дали да започнете диета със сурова храна, или да останете на сегашния начин на хранене, тя може да ви накара да се замислите сериозно относно комерсиалната храна, която купувате за вашето куче, и какъв е нейният ефект върху него. Ако решите да преминете на хранене със сурова храна, то прехода е лесен, използвайки няколко различни метода, които са разгледани в книгата. Те са обяснени съвсем подробно. Има дори и отделна глава, посветена на по-придирчивите към храната.

Стойността на храненето със сурова храна

Вие също така ще научите каква е стойността на храненето със сурова храна, хранителните изисквания, дневните препоръчителни количества и знаци, за които трябва да се следи, ако възникне някакъв недостиг. Този вид хранене предлага основно месо от мускули, сурово месо, кокали, карантии, плодове и зеленчуци, и други основни хранителни източници за вашето куче. Така вие ще намерите отговор дали да допълните диетата или не.

Сравнение с обичайното хранене на кучето и начините за хранене със сурова храна

Ние всички помним когато сме изучавали човешката хранителна пирамида. Маги ви обучава каква е кучешката хранителна пирамида и значението, което тя играе. Сравненията на различните начини на хранене е доста образователно и трябва да се знае от всеки един собственик на куче. Вътре в книгата има безброй начини как да приложите диетата със сурова храна, как да пазарувате сурова храна и къде да я намерите. Също така има съвети за купуването на говеждо, свинско, месо от домашни птици или дивеч, плодове и зеленчуци.

Разгледана е и темата за безопасна обработка на храната, и това също ще ви помогне. Също така има специални диети със сурова храна за бременни кучета, кучета с рак, и за кучета, страдащи от артрит.





Няма коментари
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.