Хъски

Магдалена    преди 147 месеца
1
Здравейте приятели.Бих искала да ви помоля за бърз и компетентен отговор.Подариха ми кученце порода Хъски още е много малко и е при майката но след 45 ден мога да си ги взема.Понеже живея в Солун въпроса ми е:може ли кучето да живее тук при положение че лятото е много топло?Дали няма да има проблеми.
Благодаря предварително
Никси    преди 147 месеца
0
Надявам се, по темата да се включи някой ветеринарен лекар или поне собственик на хъски. Брат ми има Аляски маламут (също северна порода куче). И те както Хъскитата имат както подкосмие, така и горен по-груб слой козина, за който знам, че предпазва както от студа, така и от горещинатата. От това, което съм чела в интернет, знам, че лятото не трябва да стоят прекалено дълго на слънце, за да не получат топлинен удър и винаги трябва да имат достатъчно количество вода. Не претендирам за компетентност, дано някой с повече информация по темата откликне.
Магдалена    преди 147 месеца
0
Магдалена каза:
Благодаря ти Никси
сори :))
Може да живее при по-топъл климат. Препоръчително е да го разхождате рано сутрин и късно вечер, когато е по-хладно, да му носите вода по време на разходката и да си намирате места със сянка. Изморителни тренировки с продължително тичане и силови упражнения също допринасят за риск от прегряване, затова по-ограничени. Може след време да забележите, че непрекъснато сменя козина или прекалено много козина пуска целогодишно - просто, защото е по-топло. Ако му е прекалено горещо може да прибегнете и до не много популярни методи - подстрижка на кучето(но това е наистина крайно). Ако живее на двор - задължително подслон със сянка и вода. Храната може да бъде суха(за да не се разваля бързо в горещините). Предполагам, че вече сте намерили начин удобен за вас и вашият любимец.
Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме „бисквитки" и други подобни технологии за подобряване и персонализиране на нашето съдържание, за анализиране на трафика, за показване на реклами и за защита от спам, зловреден софтуер и неразрешена употреба. Научете повече.